Κίνα: Νέες απειλές για την επίσκεψη Πελόζι – Όποιος παίζει με τη φωτιά θα καεί

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ «ηγείται αποστολής του Κογκρέσου στην περιοχή Ινδικού-Ειρηνικού

by Times Newsroom

Η Κίνα προειδοποίησε πως οι ΗΠΑ θα φέρουν την ευθύνη για μια ενδεχόμενη επίσκεψη στην Ταϊβάν της προέδρου της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, και πως θα πρέπει να αναλάβουν «όλες τις συνέπειες».

Το Πεκίνο είναι αντίθετο σε κάθε επίσημη επαφή ανάμεσα στην Ταϊβάν και σε άλλες χώρες, εκτιμώντας πως η νησιωτική περιφέρεια των 24 εκατομυρίων κατοίκων είναι μία από τις επαρχίες της, παρότι δεν την ελέγχει.

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ επισκέπτεται τέσσερις ασιατικές χώρες, χωρίς να γίνεται αναφορά στην Ταϊβάν εν μέσω έντονων εικασιών ότι μπορεί να μεταβεί στη νήσο.

Η Νάνσι Πελόζι «ηγείται αποστολής του Κογκρέσου στην περιοχή Ινδικού-Ειρηνικού, με επισκέψεις σε Σιγκαπούρη, Μαλαισία, Νότια Κορέα και Ιαπωνία», ανέφερε το γραφείο της σε ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η περιοδεία της θα περιλαμβάνει αυτές τις χώρες, αλλά δε διευκρινίζεται εάν το ταξίδι της Πελόζι, τρίτης στη σειρά αντικατάστασης του Αμερικανού προέδρου εάν χρειαζόταν αυτό, θα έχει ίσως και άλλες στάσεις.

«Το ταξίδι θα επικεντρωθεί στην αμοιβαία ασφάλεια, την οικονομική συνεργασία και τη δημοκρατική διακυβέρνηση στην περιοχή Ινδικού-Ειρηνικού», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com