Κίνα στηρίζει Ρωσία: Εύλογες οι «ανησυχίες ασφαλείας» στην κρίση με την Ουκρανία…

...που θα πρέπει να «ληφθούν σοβαρά υπόψη» από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους

by Times Newsroom

Το Πεκίνο εξέφρασε την υποστήριξή του στη Ρωσία στην αντιπαράθεσή της με τη Δύση για την Ουκρανία, τονίζοντας ότι η Μόσχα έχει «εύλογες ανησυχίες για την ασφάλεια» που θα πρέπει να «ληφθούν σοβαρά υπόψη» από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους.

Ο κινέζος υπουργός Εξωτερικών Γουάνγκ Γι πραγματοποίησε χθες βράδυ τηλεδιάσκεψη με τον Αμερικανό ομόλογό του Αντονι Μπλίνκεν και τόνισε ότι η χαλάρωση της έντασης απαιτεί το τέλος της «ψυχροπολεμικής νοοτροπίας».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας εξέφρασε την υποστήριξή του στη στάση της Μόσχας ενάντια στην επέκταση της συμμαχίας του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, προσθέτοντας ότι «η περιφερειακή ασφάλεια δεν μπορεί να επιτευχθεί με την ενίσχυση ή ακόμη και επέκταση των στρατιωτικών μπλοκ».

Ο Γουάνγκ σημείωσε ότι όλα τα μέρη θα πρέπει να «εγκαταλείψουν τη νοοτροπία του ψυχρού πολέμου» και να χρησιμοποιήσουν «ισορροπημένες» διαπραγματεύσεις για να επιλύσουν τις εντάσεις σχετικά με την Ουκρανία, σύμφωνα με ανακοίνωση του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η Ρωσία έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 106.000 στρατιώτες στα σύνορά της με την Ουκρανία, με αποτέλεσμα να υπάρχουν φόβοι ότι ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είναι έτοιμος να διατάξει εισβολή.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή