Κίνα: Ξεκίνησε στρατιωτικές ασκήσεις κοντά στα Στενά της Ταϊβάν

by Times Newsroom 1
Share this

Στρατιωτικές ασκήσεις κοντά στα Στενά της Ταϊβάν διεξάγει η Κίνα όπως ανακοίνωσε σήμερα, την ώρα που Αμερικανός αξιωματούχος πραγματοποιεί συναντήσεις στην πρωτεύουσα Ταϊπέι, με το Πεκίνο να καταγγέλλει στενότερους δεσμούς της Ταϊβάν -που ελέγχεται από την Κίνα- με τις ΗΠΑ.

Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Άμυνας Ρεν Γκουτσιάνγκ δήλωσε σε δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου ότι οι τρέχουσες προσπάθειες μεταξύ του κυβερνώντος Δημοκρατικού Προοδευτικού Κόμματος της Ταϊβάν και των ΗΠΑ να προκαλέσουν προβλήματα θα οδηγήσουν σε αδιέξοδο.

Το Πεκίνο παρακολουθεί με αυξανόμενη ανησυχία την ολοένα στενότερη σχέση μεταξύ Ταϊπέι και Ουάσινγκτον και έχει εντείνει τις στρατιωτικές ασκήσεις κοντά στο νησί.

Αυτή την εβδομάδα, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη είχε γεύμα με τον απεσταλμένο της Ταϊβάν στη Νέα Υόρκη.

Οι ΗΠΑ, όπως και οι περισσότερες χώρες, έχουν επίσημους δεσμούς μόνο με την Κίνα και όχι με την Ταϊβάν, αν και είναι η κυριότερη χώρα που προμηθεύει με αμυντικό εξοπλισμό το νησί.

Πηγή Reuters

Share this

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή