ΚΙΝΑΛ: Αλλαγή σκηνικού μετά τις υποψηφιότητες Γερουλάνου, Κεγκέρογλου

Ντόμινο εξελίξεων στο Κίνημα Αλλαγής, μετά τα νέα δεδομένα που διαμορφώθηκαν

by Times Newsroom 1

Αλλαγή σκηνικού στην κούρσα διαδοχής της Φώφης Γεννηματά στο Κίνημα Αλλαγής, καθώς η αιφνιδιαστική δήλωσή της ότι αποσύρεται για λόγους υγείας προκάλεσε σειρά κινήσεων που τροποποιούν τα αρχικά δεδομένα.

Ο Παύλος Γερουλάνος έστειλε χθες επιστολή στην αρμόδια Επιτροπή Καταστατικού (ΕΔΕΚΑΠ) και ζήτησε επιμήκυνση της προθεσμίας κατάθεσης των απαιτούμενων υπογραφών (5.000 μέλη του κόμματος ή 45 μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής) με σκοπό να θέσει υποψηφιότητα.

Λίγες ώρες πριν, προθεσμία μίας εβδομάδας για να καταθέσει τις απαιτούμενες υπογραφές ζήτησε με επιστολή του στην Επιτροπή Καταστατικού (ΕΔΕΚΑΠ) ο βουλευτής Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου.

Ο κ. Γερουλάνος πριν στείλει την επιστολή στην Επιτροπή Καταστατικού είχε ενημερώσει την κ. Γεννηματά, ενώ αμέσως μετά συνομίλησε και με τους Α. Λοβέρδο, Ν. Ανδρουλάκη και Χ. Καστανίδη, με τους οποίους φέρεται να έχει συνομιλήσει και ο κ. Κεγκέρογλου.

Σε ό,τι αφορά ωστόσο το αν ο κ. Κεγκέρογλου έχει τη στήριξη της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, η απάντηση είναι αρνητική. Μπορεί ο βουλευτής Ηρακλείου να πρωταγωνίστησε στην τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής σε διενέξεις, τόσο με την πλευρά Ανδρουλάκη όσο και με την πλευρά Λοβέρδου, αλλά δεν έχει τη στήριξη του προεδρικού μπλοκ, ούτε το ΟΚ της κ. Γεννηματά για να διεκδικήσει την προεδρία, εξ ονόματός της.

«Η κ. Γεννηματά δεν δίνει χρίσμα», ανέφερε σχετική διαρροή των στενών συνεργατών της προέδρου του κόμματος, σε μία προσπάθεια να δείξει ότι δεν επιθυμεί να συμμετάσχει εμμέσως σε μία διαδικασία που αποφάσισε να μη συμμετέχει άμεσα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι συνομιλώντας χθες με τους κ.κ. Μανώλη Οθωνα και Χρήστο Πρωτόπαπα τους ζήτησε να διαμηνύσουν προς όσα «προεδρικά» στελέχη εξετάζουν το ενδεχόμενο να καταθέσουν υποψηφιότητα ότι «η ίδια δεν δίνει εξουσιοδοτήσεις και αυτό που θέλει είναι να γίνουν όλα με θεσμική προσήλωση και στη βάση πάντα των αποφάσεων που έχουν ληφθεί».

Ολα κινούνται εν αναμονή των τελικών αποφάσεων για το αν θα υπάρξει ή όχι επιμήκυνση της προθεσμίας κατάθεσης των απαιτούμενων υπογραφών, που ζήτησαν οι κ.κ. Γερουλάνος και Κεγκέρογλου, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως οι Ανδρέας Λοβέρδος, Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Καστανίδηςστις συνομιλίες που είχαν τόσο με τον κ. Γερουλάνο όσο και με τον κ. Κεγκέρλογλου δεν φέρονται να έθεσαν κάποιου τύπου εμπόδιο ή να τάσσονται κατά της επιμήκυνσης της προθεσμίας για την κατάθεση υπογραφών, για λίγες ημέρες, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα γίνει σεβαστή η μάχη που δίνει η πρόεδρος για την υγεία της και η προτροπή της για την προστασία της ενότητας του χώρου.

Οι τελευταίες κινήσεις έχουν ήδη αρκετές αναγνώσεις.

Σύμφωνα με μία βασική εκδοχή, η κατάθεση πέντε υποψηφιοτήτων είναι πολλές για το μέγεθος του Κινήματος Αλλαγής και η εικόνα του δευτέρου γύρου, με τις συμμαχίες που θα προκύψουν για τους δύο προπορευόμενους, δύσκολο να προβλεφθούν από τώρα, με υπαρκτό τον κίνδυνο η αναμέτρηση να μετατραπεί σε αρένα.

Σύμφωνα, ωστόσο, με μία αντίθετή της, με τις πολλές υποψηφιότητες γίνεται μία προσπάθεια να αντιμετωπιστεί ο Νο1 κίνδυνος που προέκυψε για το Κίνημα Αλλαγής μετά την αιφνίδια απόφαση της κ. Γεννηματά να αποσύρει την υποψηφιότητά της για λόγους υγείας. Η μικρή προσέλευση, που ανεξαρτήτως αποτελέσματος θα μίκρυνε πολιτικά τόσο το κόμμα όσο και τον νέο αρχηγό.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή