ΚΙΝΑΛ: Αποχαιρετούμε τον καθηγητή Στέφανο Μίλλερ, μια εμβληματική προσωπικότητα στο χώρο της αρχαιολογίας

by Times Newsroom 1

Ο Τομέας Πολιτισμού του Κινήματος Αλλαγής αποχαιρετά τον καθηγητή Στέφανο Μίλλερ, μια «εμβληματική προσωπικότητα στο χώρο της αρχαιολογίας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

«Ο Στέφανος Μίλλερ, πραγματοποιώντας ανασκαφές, από τη δεκαετία του ’70 στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Νεμέας, συνέβαλε στη διαμόρφωση ενός από τα πιο σημαντικά αρχαιολογικά πάρκα στον ίδιο χώρο αλλά και στην ανάδειξή του, αποτελώντας παράδειγμα για την αξιοποίηση του πολιτιστικού μας πλούτου.

Συγκεκριμένα, ανέδειξε το αρχαίο στάδιο που τελούνταν οι Νέμειοι αγώνες κατά την αρχαιότητα, συνέβαλε στην ίδρυση του Αρχαιολογικού Μουσείου της περιοχής, στην καταγραφή και συγγραφή σπουδαίου υλικού για μελέτη, συμμετείχε στην προσπάθεια για την αναστήλωση του Νεμείου Διός και πρωτοστάτησε στην αναβίωση των Νεμείων Αγώνων, που προσελκύουν μεγάλο αριθμό επισκεπτών από όλο τον κόσμο. Όλα αυτά αποτελούν μια μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά, που οφείλεται στο πάθος του για την Ελλάδα και τη συνέπεια που το υπηρέτησε.

Έχοντας εγκατασταθεί στην αρχαία Νεμέα, δεν σταμάτησε μέχρι το τέλος της ζωής του να είναι πρεσβευτής του ελληνικού πολιτισμού, έχοντας κατακτήσει την αναγνώριση και το σεβασμό όλων για το έργο του», σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ, η οποία καταλήγει με την επισήμανση ότι «η Ελλάδα τού οφείλει πολλά και τον τοποθετεί δίπλα στους σημαντικούς επιστήμονες και αρχαιολόγους, που της πρόσφεραν σημαντικές υπηρεσίες με το έργο τους».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή