ΚΙΝΑΛ: Επαναφορά των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων για τον κατώτατο μισθό

«Μόνο έτσι θα μείνει όρθια η κοινωνία», αναφέρει η Χαρ. Τρικούπη στο σχόλιό της για τις πρωθυπουργικές ανακοινώσεις

by Times Newsroom

«O πρωθυπουργός ανακοίνωσε νέα αύξηση του κατώτατου μισθού» αφότου άφησε «την ακρίβεια να κατατρώει το εισόδημα των πολιτών», αναφέρει το ΚΙΝΑΛ, στο σχόλιό του για τις τηλεοπτικές δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη σήμερα το απόγευμα.

Η Χαρ. Τρικούπη ζητεί, στη συνέχεια, ο εισαγωγικός μισθός «να επανέλθει στα 751 ευρώ και μετά να ισχύσουν οι ελεύθερες συλλογικές συμβάσεις», όπως έχει ήδη προτείνει, ενώ διερωτάται «ποιος φοβάται άραγε να αποφασίζουν τα συλλογικά όργανα των εργαζομένων και εργοδοτών;».

«Μόνο έτσι θα μείνει όρθια η κοινωνία, θα στηριχθεί το διαθέσιμο εισόδημα και θα αυξηθεί με υγιή και βιώσιμο τρόπο το εθνικό προϊόν με τη δημιουργία νέων και καλύτερα αμειβομένων θέσεων εργασίας», κατά την ίδια ανακοίνωση.

Με βάση την αύξηση που ανηακοινώθηκε, το ΚΙΝΑΛ επισημαίνει, τέλος, πως «700.000 εργαζόμενοι με μερική απασχόληση ή διαλείπουσα εργασία θα λάβουν (μέση) μεικτή αύξηση 25 ευρώ», καθώς και ότι «το επίδομα ανεργίας των 438 ευρώ και μόλις για το 15% των εγγεγραμμένων ανέργων αποτελεί εμπαιγμό».

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή