ΚΙΝΑΛ: Καλούμε την κυβέρνηση να μειώσει τον ΦΠΑ και τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης για να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια

Στρέφεται κατά των «συντηρητικών αντανακλαστικών» των κυβερνήσεων της Ε.Ε. που «πάγωσαν» και πάλι το ευρωομόλογο

by Times Newsroom

Να προχωρήσει σε συγκεκριμένες παρεμβάσεις προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια που μαστίζει την αγορά καλεί την κυβέρνηση το Κίνημα Αλλαγής, προτείνοντας μεταξύ άλλων την μείωση του ΦΠΑ και του ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Παράλληλα εξαπολύει επίθεση κατά της «ευρωπαϊκής δεξιάς», σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της χθεσινής σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ειδικότερα, αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη πως «τα συντηρητικά αντανακλαστικά αρκετών ευρωπαϊκών κυβερνήσεων οδηγούν εκ νέου στο «πάγωμα» της πρότασης για έκδοση ευρωομολόγου, όπως συνέβη και στο παρελθόν όταν μόνο η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και οι σοσιαλδημοκρατικές ηγεσίες στην Ευρώπη το ζητούσαν, συναντώντας την τυφλή άρνηση από την ευρωπαϊκή δεξιά.

Την ίδια ώρα, η κοινή δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση του ενεργειακού κόστους αναβάλλεται για την επόμενη συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών.

Η Κυβέρνηση οφείλει, ως τότε, να ανακόψει το «ράλι» των τιμών στα καύσιμα, στα βασικά αγαθά, στο ηλεκτρικό ρεύμα και στο φυσικό αέριο, που τινάζει στον αέρα τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Απαιτούνται εδώ και τώρα παρεμβάσεις. Καλούμε ξανά την Κυβέρνηση να εισακούσει τις προτάσεις μας και να προχωρήσει σε:

  • Μείωση του ΦΠΑ σε βασικά καταναλωτικά αγαθά.
  • Μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα.
  • Εισαγωγή πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ρεύματος.
  • Άμεση εισφορά στα απροσδόκητα κέρδη των ηλεκτροπαραγωγών».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή