ΚΙΝΑΛ: Στηρίζουμε τους εκπαιδευτικούς στο κρίσιμο κοινωνικό έργο τους

Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών 5 Οκτωβρίου

by Times Newsroom 1

Ανακοίνωση Τομέα Παιδεία του Κινήματος Αλλαγής

Η 5η Οκτωβρίου είναι ημέρα υψηλού συμβολισμού για το αξιακό περιεχόμενο του λειτουργήματος του εκπαιδευτικού και του έργου του ενώ συνδέεται αναπόφευκτα και με τρόπο εμφατικό με την κρίσιμη συγκυρία των ημερών.

Η σημερινή πραγματικότητα αποτελεί πρόκληση για τον εκπαιδευτικό, τον ρόλο του, τη σχέση του με την κοινωνία, την λειτουργία του εντός της σχολικής ζωής και κυρίως τη σχέση του με τους μαθητές και τις μαθήτριες του.

Η σχέση του εκπαιδευτικού σε όποια βαθμίδα της εκπαίδευσης και εάν εργάζεται με τους μαθητές του και τους φοιτητές του είναι σχέση ιερή, σχέση ευθύνης, σχέση που χαρακτηρίζει με τρόπο μοναδικό, ανέκκλητο και τα δύο μέρη. Για αυτό το λόγο και οι προσπάθειες όλων μας πρέπει να εστιάζουν στη καλύτερη δυνατή σχέση ανάμεσά τους..

Είναι διάχυτη η αίσθηση της απαξίωσης της σημασίας της γνώσης, της αισθητικής, των αξιών που είναι συνδεδεμένες με το σχολείο και τον κόσμο της εκπαίδευσης. Αυτό το στοιχείο όμως καθιστά πιο σημαντική από ποτέ την ανάγκη να υποστηρίξουμε το σχολείο, τον εκπαιδευτικό, τον μαθητή στην προσπάθεια τους. Με συναίνεση, δημιουργικότητα και σύνθεση.

Ο εκπαιδευτικός που καθημερινά αντικρίζει τα μάτια των μαθητριών και των μαθητών του είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για την επιτυχία των στοχεύσεων των εκπαιδευτικών συστημάτων, των παιδαγωγικών μεθόδων, των κοινωνικών αναγκών. Δεν είναι απλά ένα εξάρτημα των σχεδιασμών των εκπονητών των δημόσιων πολιτικών αλλά ο καταλυτικός συνεργάτης για την επιτυχία του οράματος για μια καλύτερη εκπαίδευση.

Ο νεοσυντηρητισμός και οι εκφραστές του αγωνίζονται για να αποδομήσουν την κρισιμότητα της λειτουργίας του δημόσιου σχολείου και να απαξιώσουν τον ρόλο του εκπαιδευτικού.

Θα είμαστε απέναντι σε τέτοιες πολιτικές και θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον κόσμο της εκπαίδευσης.

Είμαστε δίπλα τους, μοιραζόμαστε τις αγωνίες τους, συμμετέχουμε στους προβληματισμούς τους, στηρίζουμε την προσπάθεια τους για ένα καλύτερο αύριο αυτού του τόπου.

Πιστεύουμε στην ανάγκη να υποστηριχθούν πραγματικά τόσο στο επίπεδο της σχολικής πραγματικότητας όσο και στο πεδίο της αναγνώρισης του αξιακού φορτίου του ρόλου τους αλλά και της οικονομικής αναβάθμισης του επαγγέλματος τους.

Για εμάς η Εκπαίδευση είναι πεδίο δημιουργικότητας, συνεννόησης και σύνθεσης με στόχο το προοδευτικό όραμα του σήμερα να είναι η πραγματικότητα του αύριο.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή