Κίνημα Αλλαγής: Η αγορά των Rafale δεν προσφέρεται για φιέστες και κομματική εκμετάλλευση

«Η κυβέρνηση έχει μείνει στα λόγια σε ό,τι έχει σχέση με την ελληνική αμυντική βιομηχανία, δημιουργώντας εμπόδια ακόμα και σε επενδυτικές πρωτοβουλίες που μπορούν να δώσουν προοπτική στη ναυπηγική και αμυντική βιομηχανία, την ίδια ώρα που η Τουρκία έχει επενδύσει στο συγκεκριμένο τομέα»

by Times Newsroom

«Η άμυνα της χώρας είναι πολύ σοβαρή υπόθεση» και «η αγορά και η άφιξη στην Ελλάδα των πρώτων έξι Rafale δεν προσφέρεται ούτε για επικοινωνιακές φιέστες, ούτε για κομματική εκμετάλλευση» τονίζει ο επικεφαλής της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης, σε ανακοίνωσή του με φόντο την παραλαβή των γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών.

Ο κ. Κατρίνης αναγνωρίζει πως «η αποτρεπτική ισχύς της Πολεμικής μας Αεροπορίας αλλά και της άμυνας της χώρας, ενισχύεται σημαντικά με την παρουσία των νέων και σύγχρονων αεροσκαφών» αλλά – όπως σπεύδει δεν προσθέσει – «κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει το γεγονός ότι στη συμφωνία δεν υπάρχει πρόβλεψη είτε συμπαραγωγής ή εκχώρησης μέρους του κατασκευαστικού έργου στην ελληνική αμυντική βιομηχανία».

«Η κυβέρνηση έχει μείνει στα λόγια σε ό,τι έχει σχέση με την ελληνική αμυντική βιομηχανία, δημιουργώντας εμπόδια ακόμα και σε επενδυτικές πρωτοβουλίες που μπορούν να δώσουν προοπτική στη ναυπηγική και αμυντική βιομηχανία, την ίδια ώρα που η Τουρκία έχει επενδύσει στο συγκεκριμένο τομέα» επισημαίνει.

Όπως τονίζει, η χώρα πρέπει να αποκτήσει μια ισχυρή και ανταγωνιστική αμυντική βιομηχανία και «να πάψει να είναι αποκλειστικά μια ‘χώρα-πελάτης’».

Σε αυτή την κατεύθυνση ο κ. Κατρίνης επισημαίνει τα εξής:

1ον) «Κάθε προμήθεια οπλικού συστήματος πρέπει να συνδυάζεται με συμφωνία που θα εκχωρεί μέρος του κατασκευαστικού έργου στην ελληνική αμυντική βιομηχανία.

2ον) Οφείλουμε να επενδύσουμε στην έρευνα και στην ανάπτυξη νέων οπλικών συστημάτων, μέσα από την ελληνική αμυντική βιομηχανία και σε συνεργασία με εκπαιδευτικά ιδρύματα και εταιρείες νέας τεχνολογίας.

3ον) Το ναυπηγικό πρόγραμμα του Πολεμικού Ναυτικού, πρέπει να υλοποιηθεί στα ελληνικά ναυπηγεία».

Ο επικεφαλής της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής υπενθυμίζει ότι «Έλληνες αξιωματικοί, τα στελέχη των Ε.Δ. του ναυτικού κλιμακίου Σκαραμαγκά και οι εργαζόμενοι των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, προχώρησαν στην ολοκλήρωση της κατασκευής και στην αναβάθμιση των 4 ελληνικών υποβρυχίων που μαζί με το ‘Παπανικολής’ αποτελούν σήμερα συγκριτικό πλεονέκτημα για την άμυνα της χώρας μας». «Η Ελλάδα έχει λαμπρά μυαλά, επιστήμονες αλλά και ικανά στελέχη στις Ένοπλες Δυνάμεις, που μπορούν να στηρίξουν τη λειτουργία και ανάπτυξη της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας. Χρειάζεται όμως μια κυβέρνηση που να διαθέτει ισχυρή βούληση» προσθέτει.

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com