Κίνημα Αλλαγής: Περισσότερη Δημοκρατία και Παιδεία για έναν Κόσμο Ειρήνης!

Να συζητήσουμε και να υποστηρίξουμε το βασικό και επίκαιρο πρόταγμα της UNESCO. Ο κόσμος χρειάζεται ειρήνη.

by Times Newsroom

Με ανακοίνωσή του ο Τομέας Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής εκφράζει την αλληλεγγύη του στο λαό της Ουκρανίας

Η ανακοίνωση

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο λαό της Ουκρανίας, που δέχεται αναιτιολόγητα πολεμική επίθεση από την ηγεσία της Ρωσίας. Αγωνιζόμαστε κατά του αναθεωρητισμού και του επεκτατισμού. Το «ποτέ πια πόλεμος» είναι βασικό διακύβευμά μας.

Είναι ώρα επιτακτική να μιλήσουμε συστηματικά για το πρώτιστο αγαθό της ειρήνης. Έχει αποδειχτεί – σήμερα στην Ευρώπη και καθημερινά σε διάφορα μέρη του Κόσμου – ότι η ειρήνη δεν είναι δεδομένη. Γι’ αυτό οφείλουμε να καλλιεργούμε με συστηματικό τρόπο και διαρκώς την ειρήνη στους θεσμούς της αγωγής, γιατί ειρήνη είναι το πρώτο στοιχείο που διασφαλίζει την ίδια τη ζωή.

Να συζητήσουμε και να υποστηρίξουμε το βασικό και επίκαιρο πρόταγμα της UNESCO.

«Ο κόσμος χρειάζεται ειρήνη.

Η UNESCO χρησιμοποιεί την εκπαίδευση, την επιστήμη και τον πολιτισμό για να ενημερώσει, να εμπνεύσει και να εμπλέξει τους ανθρώπους παντού για να προωθήσει την κατανόηση και τον σεβασμό ο ένας για τον άλλον και για τον πλανήτη μας».

Να προαγάγουμε τη φιλία και τη συνεργασία των λαών, την αλληλοκατανόηση και τον αλληλοσεβασμό εθνών και πολιτισμών. Γιατί κοινές είναι οι ρίζες του «ανθρώπινου γένους» και κοινό το μέλλον του.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή