Κιβωτός του Κόσμου: Εντολή Σταϊκούρα για επιστροφή των οικονομικών ενισχύσεων

Εν μέσω της «βροχής» καταγγελιών για περιστατικά κακοποίησης στην «Κιβωτό του Κόσμου» ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίνωσε πως οποιεσδήποτε οικονομικές ενισχύσεις έχουν παρασχεθεί στο ίδρυμα από το υπουργείο θα αποσυρθούν.

by Times Newsroom

Σύμφωνα με όσα είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας στο Mega με απόφαση του ιδίου αποσύρθηκε η όποια οικονομική ενίσχυση είχε παράσχει το υπουργείο Οικονομικών στην Κιβωτό του Κόσμου. «Μέχρι να τελεσιδικήσει γιατί προφανώς θέλουμε να ενισχύσουμε τα παιδιά αλλά θέλουμε να ξέρουμε πού πάνε αυτοί οι πόροι» προσέθεσε ο υπουργός.

Σχετικά με τα μέτρα ελάφρυνσης σε ό,τι αφορά τα καύσιμα και το πετρέλαιο θέρμανσης, ο υπουργός επεσήμανε: «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν νέα μέτρα, για την ώρα υλοποιούμε τις παρεμβάσεις που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ. Έχουμε μία επιβράδυνση της οικονομίας, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι το δεύτερο εξάμηνο δεν θα είναι το ίδιο με το πρώτο και ξέρουμε ότι το 2023 θα έχουμε ανάπτυξη αλλά πολύ χαμηλότερη από το 2022».

Ο Χρήστος Σταϊκούρας μίλησε και για το πετρέλαιο και για το πετρέλαιο θέρμανσης επισημαίνοντας πως η επιδότηση θα συνεχιστεί έως το τέλος του έτους, ωστόσο υπάρχουν πόροι και για στήριξη κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023. «Και έχουμε και το επίδομα θέρμανσης που θα καταβληθεί μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου», πρόσθεσε.

«Τριπλή παρέμβαση στις συντάξεις»

«Σε ό,τι αφορά τις συντάξεις υπάρχει τριπλή παρέμβαση. Η μία είναι η μόνιμη αύξηση των κύριων συντάξεων που εκτιμώ θα είναι λίγο παραπάνω από το 7.5 % και θα αποδοθούν την 1/1/2023» συνέχισε ο κ. Σταϊκούρας.

Ο υπουργός τόνισε πως καταργείται, επίσης, η εισφορά αλληλεγγύης για τους συνταξιούχους και μίλησε για το έκτακτο βοήθημα των 250 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους που θα δοθεί έως τις 20 Δεκεμβρίου.

«Αυτές είναι οι τρεις σημαντικές παρεμβάσεις που υπερβαίνουν το 1 δισεκατομμύριο ευρώ» σημείωσε.

Όσον αφορά τα αναδρομικά, δήλωσε πως η χώρα δεν έχει το δημοσιονομικό περιθώριο να προχωρήσει σε ανάλογη πρωτοβουλία και το 2023.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή