ΚΚΕ: «Ελλάδα 2.0»- Νέες θυσίες του λαού για την ανάκαμψη των κερδών των λίγων

by Times Newsroom 1

Το μόνο «νέο» που φέρνει η «Ελλάδα 2.0» που παρουσίασε ο Κ. Μητσοτάκης, είναι νέες θυσίες των εργαζομένων και του λαού για την ανάκαμψη των κερδών των λίγων, υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ συμπληρώνει ότι «το εθνικό σχέδιο ανάκαμψης αποτελεί τη “γέφυρα” της Ελλάδας των μνημονίων και των μεταμνημονιακών δεσμεύσεων με το πανευρωπαϊκό “super μνημόνιο” του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ».

Από αυτήν την άποψη, σημειώνει το ΚΚΕ, « καλύτερο όνομα από το “Ελλάδα 2.0” θα ήταν το “Μνημόνιο 5.0”. Το ταμείο ανάκαμψης το έχουν πληρώσει ήδη οι λαοί, ενώ για κάθε εκταμίευση, που θα δίνει ώθηση στα κέρδη της “πράσινης” ανάπτυξης, θα πληρώνουν πάλι με νέα, δρομολογημένα αντιλαϊκά – αντεργατικά μέτρα».

Τις «ευρύτερες συναινέσεις», προσθέτει, «ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να τις αναζητήσει στις ηγεσίες του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ και των άλλων κομμάτων του ευρωενωσιακού τόξου, που στηρίζουν το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ».

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, η ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του λαού και της νεολαίας απαιτούν όντως «ρήξη», πρώτα και κύρια, με τη στρατηγική της ΕΕ, της αστικής τάξης και των κομμάτων που τους υπηρετούν.

Τέλος, υπογραμμίζει ότι το συμφέρον του ελληνικού λαού είναι στην πάλη για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, με επίκεντρο τους δικούς του στόχους για ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, και όχι στην συναίνεση με την πολιτική που θυσιάζει την υγεία, τη ζωή και τις ανάγκες του λαού για τα κέρδη μίας χούφτας επιχειρηματικών ομίλων.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή