ΚΚΕ για νέες μεταλλάξεις: Ακόμα πιο επίκαιρο το αίτημα κατάργησης κάθε «πατέντας» σε εμβόλια και φάρμακα

«Θύμα των ανταγωνισμών είναι ιδιαίτερα οι λαοί των πιο φτωχών χωρών»

by Times Newsroom 1

«Οκίνδυνος για νέες μεταλλάξεις αποδεικνύει ότι όσο το εμβόλιο αποτελεί χρυσοφόρο εμπόρευμα που υπηρετεί τα κέρδη και τους ανταγωνισμούς μεγάλων ομίλων και καπιταλιστικών κρατών, τόσο θα καθυστερεί ο εμβολιασμός και θα συνεχίζεται η θανατηφόρα πορεία της πανδημίας», σημειώνει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για τη διαχείριση της πανδημίας και τον κίνδυνο νέων μεταλλάξεων – όπως η «μετάλλαξη Μποτσουάνα», η οποία αποτελεί, τις τελευταίες ώρες, κορυφαίο θέμα στη διεθνή ειδησεογραφία.

«Θύμα αυτών των ανταγωνισμών είναι ιδιαίτερα οι λαοί των πιο φτωχών χωρών, που αυτή τη στιγμή ο εμβολιασμός δεν είναι πάνω από το ποσοστό του 6% του πληθυσμού τους» συνεχίζει ο Περισσός και τονίζει καταλήγοντας:

«Γι’ αυτό, μαζί με την ανάγκη λήψης όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας απ’ την πανδημία, ιδιαίτερα της στήριξης του δημοσίου συστήματος υγείας, γίνεται ακόμα πιο επίκαιρο το αίτημα κατάργησης κάθε ‘πατέντας’ σε εμβόλια και φάρμακα, η οποία συνδέεται άμεσα με την παρασιτική κι επικίνδυνη καπιταλιστική ιδιοκτησία».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή