ΚΚΕ: «Όχι» στην αποστολή Patriot στη Σαουδική Αραβία

Να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιωτικοί από το εξωτερικό, ζητά το ΚΚΕ

by Times Newsroom 1

Να επιστρέψει η «Ελληνική Δύναμη Σαουδικής Αραβίας» και όλο το προσωπικό των ελληνικών ένοπλων δυνάμεων από το εξωτερικό ζήτησε την Τετάρτη το ΚΚΕ.

«Η αποστολή ελληνικής συστοιχίας του πυραυλικού συστήματος μεγάλου βεληνεκούς “Patriot”, μαζί με το ανάλογο στρατιωτικό προσωπικό, στη Σαουδική Αραβία, με τις ευλογίες των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών είναι μια επικίνδυνη εξέλιξη.

Εντάσσεται στον ανταγωνισμό για τον έλεγχο ζωνών, πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαύλων μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων, αποτελεί κίνηση στήριξης του αντιδραστικού καθεστώτος, στην αντιπαράθεσή του με το Ιράν κι άλλες χώρες τις περιοχής», εκτιμά σε σχετική ανακοίνωσή του ο Περισσός.

«Η άλλη όψη της εμπλοκής της Ελλάδας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις είναι η στοχοποίηση της χώρας, του ελληνικού λαού και των άλλων λαών της περιοχής.

Η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, που εκφράζεται και με στρατιωτικά μέσα, επιβεβαιώνει ότι είναι χωμένη μέχρι το λαιμό στα επικίνδυνα αυτά σχέδια. Διεκδικεί πρωταγωνιστικούς ρόλους για να αναβαθμιστούν η αστική τάξη και τα συμφέροντά της από την Κασπία Θάλασσα μέχρι τον Περσικό Κόλπο.

Είναι ενέργειες που στηρίζουν όλα τα αστικά κόμματα, με πρωταγωνιστές την κυβέρνηση της ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, υλοποιώντας τη στρατηγική της ΕΕ και του ΝΑΤΟ», συνεχίζει η ανακοίνωση.

«Ο λαός, μπροστά σε αυτές τις επικίνδυνες εξελίξεις», καλείται «να μη δείξει καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και τα κόμματα που πίνουν νερό στο όνομα του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των σχεδιασμών τους. Το μόνο που έχουν προσφέρει είναι πόλεμοι και προσφυγιά, ξεριζώνοντας ολόκληρους λαούς» και «νΝα συμβάλλει με τη συμμετοχή του, ώστε να δυναμώσει τώρα ο αγώνας για:

  • Επιστροφή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων από αποστολές στο εξωτερικό.
  • Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
  • Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
  • Κατάργηση της Ελληνοαμερικάνικης Συμφωνίας για τις Στρατιωτικές Βάσεις.
  • Να κλείσει η Βάση της Σούδας, και όλες οι ξένες βάσεις του θανάτου».

Κινητοποίηση την Παρασκευή

«Καλούμε το λαό να δώσει μαχητική απάντηση σε όλους αυτούς τους επικίνδυνους σχεδιασμούς, συμμετέχοντας στη συγκέντρωση των εργατικών σωματείων, της ΕΕΔΥΕ και άλλων φορέων του λαϊκού κινήματος, Παρασκευή 17
Σεπτέμβρη στις 7 μ.μ, στο Πάρκο Ελευθερίας (Στάση Μετρό, Μέγαρο Μουσικής), ημέρα συνεδρίασης της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, στην Αθήνα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας νέων ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων», καταλήγει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή