Κλιμάκιο του Γενικού Επιτελείου Στρατού μεταβαίνει στη Γερμανία για να επιθεωρήσει τα άρματα μάχης Marder

Θα ελεγχθούν ένα προς ένα τα οχήματα πριν έρθουν στη χώρα μας

by Times Newsroom

Ύψιστη πράξη αλτρουισμού, αλληλεγγύης και προσφοράς ζωής για κάθε άνθρωπο, ανεξάρτητα φυλής, εθνότητας, θρησκείας και καταγωγής, χαρακτηρίζει ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας την εθελοντική αιμοδοσία, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη.

«Το ΚΚΕ τιμά τους χιλιάδες ανώνυμους εθελοντές αιμοδότες για την ανιδιοτελή κοινωνική προσφορά τους σε αντίξοες συνθήκες, λόγω της ελλιπούς ανάπτυξης και στελέχωσης των δημόσιων κέντρων αιμοδοσίας, οι οποίες επιδεινώθηκαν μέσα στην πανδημία, κυρίως όμως γιατί αυτή η κοινωνική προσφορά πραγματοποιείται σε ένα εχθρικό κοινωνικό – οικονομικό περιβάλλον στο οποίο κυριαρχούν οι “αξίες” της ατομικότητας και του κέρδους» σημειώνει ο κ. Κουτσούμπας.

Όπως αναφέρει, «η διάθεση προσφοράς, που παραδοσιακά υπάρχει στο λαό, μπορεί να αποκτήσει ακόμα πιο μαζικό χαρακτήρα, αν με ευθύνη του κράτους συστηματοποιηθεί η προβολή της αξίας της εθελοντικής αιμοδοσίας ιδιαίτερα στους νέους και να χρηματοδοτηθεί η ανάπτυξη δημόσιων υποδομών, με επαρκή στελέχωση και σύγχρονο εξοπλισμό».

Ο κ. Κουτσούμπας επισημαίνει ακόμη ότι «το ΚΚΕ έμπρακτα στηρίζει τις οργανώσεις και τους συλλόγους των εθελοντών αιμοδοτών και συμμετέχει με εθελοντικές αιμοδοσίες που διοργανώνουν οι οργανώσεις του, αλλά και μέσα από τους φορείς του εργατικού και του λαϊκού κινήματος.

«Ταυτόχρονα παλεύουμε ώστε το αίμα να αξιοποιείται σαν “πηγή” ζωής και όχι να χύνεται στο πεδίο των ιμπεριαλιστικών πολέμων. Για μια κοινωνία που η αλληλεγγύη, η ανιδιοτέλεια, ο αλτρουισμός δεν αποτελούν εξαίρεση, αλλά καθολικό κανόνα. Για αυτό η “μετάγγιση” δύναμης στο ΚΚΕ αποτελεί σήμερα την απάντηση από την πλευρά των λαϊκών αναγκών» καταλήγει.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή