Κλιμακώνει τις προκλήσεις ο Ερντογάν – Νέα Navtex – Ετοιμάζει πολεμικές ασκήσεις στη Μεσόγειο

by Times Newsroom 1

Ο Ερντογάν κλιμακώνει προκλήσεις και απειλές σε όλα τα μέτωπα. Στο Αιγαίο με νέα Navtex κλειδώνει μεγάλη περιοχή στην καρδιά του Αρχιπελάγους, δυτικά της Χίου και των Ψαρών, ανατολικά της Εύβοιας ΒΑ της Άνδρου και ΝΑ της Σκύρου για ασκήσεις του τουρκικού πολεμικού ναυτικού με πραγματικά πυρά, για τον μισό Οκτώβριο, συμπεριλαμβανομένης και της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου.

Στον αέρα, συνολικά 9 αεροσκάφη, τα 4 οπλισμένα, έκαναν 23 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και 7 παραβάσεις στο FIR Αθηνών με αποτέλεσμα να υπάρξει και μια εμπλοκή.

Νωρίτερα συγκάλεσε υπό την προεδρία του το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας. Σε ανακοίνωση που εξεδόθη μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης τονίζεται πως η Άγκυρα θα συνεχίσει την παρουσία της στην ανατολική Μεσόγειο.

«Η Τουρκία με αποφασιστικότητα θα συνεχίσει τη δραστηριότητα της στην υφαλοκρηπίδα της στην ανατολική Μεσόγειο όπως και στις περιοχές που έχουν παραχωρηθεί από την «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου»».Στην ίδια ανακοίνωση του Συμβουλίου που είχε διάρκεια 3,5 ωρών είναι εμφανές πως υπάρχει μια αναβολή των σχεδίων της Τουρκίας για τη δημιουργία της ζώνης ασφαλείας εντός της Συρίας. «Θα ισχυροποιήσουμε τις ειλικρινείς προσπάθειες για την ισχυροποίηση της ζώνης ασφαλείας» αναφέρει η ανακοίνωση.

Νωρίτερα, ο υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ, είχε τονίσει πως το πλοίο Γιαβούζ, το οποίο βρίσκεται για την ώρα στη Μερσίνα για ανεφοδιασμό και συντήρηση, θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες νέα γεώτρηση.

Την ίδια ώρα αποκάλυψε πως ο Πορθητής έχει ξεπεράσει τα 4 χιλιάδες μέτρα βάθος. Μιλώντας σε πανεπιστημιακή εκδήλωση με αφορμή την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, ανέφερε στους φοιτητές ότι καλούνται να υπερασπιστούν την αποφασιστικότητα, τα δικαιώματα και το δίκαιο της χώρας.

«Σήμερα με τα τέσσερα πλοία μας η σημαία μας κυματίζει σε κάθε σπιθαμή της ανατολικής Μεσογείου. Οι ομάδες μας δουλεύουν με μεγάλη αφοσίωση μέρα νύχτα για να φέρουν χαρμόσυνα νέα στο λαό μας. Το Γιαβούζ τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσει τη γεώτρησή του σε νέο σημείο. Και το Ορούτς Ρέις ολοκλήρωσε το 30% των εργασιών του ανατολικά της Αττάλειας. Και ο Πορθητής αυτή τη στιγμή ξεπέρασε τα 4 χιλιάδες μέτρα. Κάθε τρυπάνι που τρυπάει είναι υπογραφή για το φωτεινό μέλλον της Τουρκίας. Κάτω από αυτή την υπογραφή υπάρχει ο μόχθος και η πίστη των 82 εκατομμυρίων», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή