Κωδικός «ψυχεδέλεια»: Parklife | La Femme

Το καλοκαίρι συνεχίζεται με το τελευταίο Parklife της σεζόν στο ΚΠΙΣΝ!

by Times Newsroom

Ο Σεπτέμβρης είναι, για πολλούς, ο καλύτερος μήνας του χρόνου στην Αθήνα. Επιστροφή στην πόλη με καλοκαιρινές ιστορίες, γεμάτη ατζέντα με πολλά events κι ένα μεγάλο συναυλιακό πάρτι που είναι πάντα χρήσιμο για να επισφραγίσει αυτή τη διάθεση. Λίγα γκρουπ μπορούν να εκπληρώσουν αυτήν την αποστολή όπως έχουν αποδείξει ότι μπορούν να το κάνουν οι Γάλλοι La Femme, οι οποίοι θα συναντήσουν δυο εξαιρετικά συγκροτήματα της εγχώριας σκηνής, The Steams και Dury Dava, σε μια βραδιά με γκαζωμένες κιθάρες και κωδικό «ψυχεδέλεια».

La Femme

Με έδρα το Παρίσι, αλλά καταγωγή από το Μπιαρίτζ των Πυρηναίων, (όπου και ιδρύθηκε το 2010 από τους Sacha Got και Marlon Magnée), η γαλλική κολεκτίβα κατέθεσε στα 10s μια πρόταση που αποτέλεσε το επόμενο κεφάλαιο της French pop παράδοσης ανανεώνοντάς την με ετερόκλητα μεταξύ τους στοιχεία: είναι ο kosmische ήχος της δεκαετίας του ’70 δίπλα στο hip hop των 90s, η ανεμελιά του surf rock και η psych απόδραση, ο disco ηδονισμός και οι electro πινελιές. Κάθε στοιχείο προστίθεται σε καθένα από τα τρία μέχρι τώρα άλμπουμ τους, συνθέτοντας ένα «ηχητικό dada κολάζ» (όπως έχει γραφτεί στον διεθνή μουσικό Τύπο) που δύσκολα αποτυπώνεται σε λέξεις αλλά απόλυτα βιώνεται στις σαρωτικές συναυλίες τους.

The Steams

Με ρίζες στην αμερικανική acid rock που γνώρισε το απόγειό της στα τέλη των 60’s, αλλά και τις πιο ώριμες και μυστικιστικές επιρροές της κλασικής ψυχεδελικής μουσικής των πρώιμων 70’s (Jefferson Airplane, The Doors), το τετραμελές μουσικό συγκρότημα The Steams πρωτοστατεί σήμερα στην αθηναϊκή neo-psyche σκηνή. Το 2018 κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο “Wild Ferment” , ενώ τον Ιούνιο του 2022 κυκλοφόρησε η δεύτερη δισκογραφική τους δουλειά με τίτλο “Mild Conquest”.

Dury Dava

O ήχος του πενταμελούς σχήματος των πολλά υποσχόμενων Dury Dava (νταβαντούρι αν διαβαστεί ανάποδα) αποτελεί ένα τολμηρό ελληνόφωνο κράμα από ψυχεδελικό ροκ, kraut εμμονές και ανατολίτικα στοιχεία. Τον Απρίλιο του 2022 κυκλοφόρησαν τον δεύτερο δίσκο τους, “Deluxe”.

Παρασκευή 02/09 | 19.30
ΞΕΦΩΤΟ

Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες

Οι συναυλίες της σειράς Parklife πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Σύμφωνα με την αρχική δέσμευσή του κατά την παράδοση του έργου στην Ελληνική Πολιτεία τον Φεβρουάριο του 2017, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) υποστήριξε έμπρακτα το ΚΠΙΣΝ για τα πέντε πρώτα χρόνια (2017-2021), και τον Φεβρουάριο του 2022 ανανέωσε την υποστήριξή του για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων και του προγραμματισμού του για έναν ακόμη χρόνο.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή