Κοινά στρατιωτικά γυμνάσια από Ιαπωνία και ΗΠΑ μετά την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα

«Επαναβεβαιώνεται η σταθερή βούληση Πεκίνου και Ουάσινγκτον να απαντήσουν σε κάθε κατάσταση»

by Times Newsroom

Kοινά στρατιωτικά γυμνάσια πάνω από τη θάλασσα της Ιαπωνίας πραγματοποίησαν σήμερα, Παρασκευή (18/11) το Πεκίνο και η Ουάσινγκτον, μετά την εκτόξευση βαλλιστικού διηπειρωτικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα, ανακοίνωσε το ιαπωνικό υπουργείο Άμυνας.

Ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από την Πιονγκγιάνγκ και φαίνεται πως έπεσε μέσα στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ιαπωνίας, στα ανοικτά του βόρειου νησιού Χοκάιντο, είχε δηλώσει ο ιάπωνας πρωθυπουργός Φουμίο Κισίντα καταγγέλλοντας την εκτόξευση ως «απολύτως απαράδεκτη».

Τα στρατιωτικά γυμνάσια της Ιαπωνίας και των ΗΠΑ πραγματοποιήθηκαν μετά την εκτόξευση του βορειοκορεατικού πυραύλου «μέσα σε ένα πλαίσιο ασφαλείας που καθίσταται όλο και πιο δύσκολο γύρω από την Ιαπωνία», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση και όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων «επαναβεβαιώνεται η σταθερή βούληση της Ιαπωνίας και των Ηνωμένων Πολιτειών να απαντήσουν σε κάθε κατάσταση και να ενισχύσουν περαιτέρω τις ικανότητες αποτροπής και απάντησης της ιαπωνοαμερικανικής συμμαχίας».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com