Κοινή διακήρυξη χωρών κεντρικής Ευρώπης: Η μετανάστευση δεν είναι λύση στο δημογραφικό

Καλούν την ΕΕ να διατηρήσει την πολιτική για την οικογένεια υπό εθνική δικαιοδοσία

by Times Newsroom 1

Η μετανάστευση δεν είναι λύση στο δημογραφικό πρόβλημα, σύμφωνα με κοινή διακήρυξη των ηγετών των χωρών της Κεντρικής Ευρώπης που υπεγράφη σήμερα (23/9).

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι ηγέτες χωρών της Κεντρικής Ευρώπης υπέγραψαν σήμερα κοινή διακήρυξη στην οποία αναφέρουν πως η μετανάστευση δεν πρέπει να είναι η απάντηση στις δημογραφικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, καλώντας παράλληλα την ΕΕ να διατηρήσει την πολιτική για την οικογένεια υπό εθνική δικαιοδοσία.

«Κάθε κράτος μέλος πρέπει να διαμορφώνει τη δική του οικογενειακή πολιτική σύμφωνα με το δικό του Σύνταγμα, τις παραδόσεις και τα έθιμα. Η οικογενειακή πολιτική είναι και πρέπει να παραμείνει εθνική αρμοδιότητα», αναφέρεται στη δήλωση, την οποία υπογράφουν οι πρωθυπουργοί της Ουγγαρίας, της Πολωνίας, της Δημοκρατίας της Τσεχίας, της Σλοβενίας και ο πρόεδρος της Σερβίας.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή