Κομισιόν για Καλίνιγκραντ: Η Λιθουανία εφαρμόζει τα περιοριστικά μέτρα της ΕΕ που επιβλήθηκαν ομόφωνα στη Ρωσία

«Είμαστε σε στενή επαφή με τις αρχές της Λιθουανίας και θα παρέχουμε πρόσθετη καθοδήγηση καθώς προχωράμε»

by Times Newsroom

Η Λιθουανία εφαρμόζει τα περιοριστικά μέτρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που επιβλήθηκαν ομόφωνα στη Ρωσία από το Συμβούλιο τους τελευταίους μήνες ως απάντηση στον επιθετικό πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, αναφέρει ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος της Κομισιόν Ερίκ Μαμέρ απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά την μεταφορά προϊόντων στο Καλίνιγκραντ.

Οκ. Μαμέρ σημειώνει στην ανάρτησή του στο Twitter ότι «δεν πρόκειται φυσικά για «μπλόκο». Πάντα λέγαμε ότι η προμήθεια βασικών αγαθών στο Καλίνινγκραντ παραμένει απρόσκοπτη».

Ο ίδιος εξηγεί παράλληλα ότι οι ενέργειες αυτές γίνονται «επειδή ορισμένες κυρώσεις της ΕΕ κατά συγκεκριμένων ρωσικών εξαγωγών (προϊόντα χάλυβα, δομικά υλικά) εφαρμόζονται τώρα (μετά από σύντομες μεταβατικές περιόδους). Αυτό σημαίνει ότι η Λιθουανία πρέπει να εφαρμόσει πρόσθετους ελέγχους στις οδικές και σιδηροδρομικές μεταφορές μέσω της επικράτειας της ΕΕ».

«Φυσικά, αυτοί οι έλεγχοι είναι εστιασμένοι, αναλογικοί και αποτελεσματικοί. Θα βασίζονται στην έξυπνη διαχείριση κινδύνων, ώστε να αποφεύγεται η διαφυγή των κυρώσεων, ενώ θα επιτρέπεται η δωρεάν διέλευση», συμπληρώνει ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος της Επιτροπής.

«Είμαστε σε στενή επαφή με τις αρχές της Λιθουανίας και θα παρέχουμε πρόσθετη καθοδήγηση καθώς προχωράμε», καταλήγει.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com