Κομισιόν: Παγκόσμια επιτυχία το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό για Covid

Έκθεση σχετικά με το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό Covid-19 και την εφαρμογή του σε ολόκληρη την ΕΕ ενέκρινε η Κομισιόν.

by Times Newsroom 1

Η έκθεση δείχνει ότι το πιστοποιητικό ΕΕ ήταν κρίσιμο στοιχείο για την απάντηση της Ευρώπης στην πανδημία της Covid-19, με περισσότερα από 591 εκατομμύρια πιστοποιητικά που εκδόθηκαν. Το πιστοποιητικό, το οποίο καλύπτει τον εμβολιασμό, το τεστ και την ανάρρωση από Covid-19, διευκολύνει τα ασφαλή ταξίδια για τους πολίτες και ήταν επίσης το κλειδί για τη στήριξη της ευρωπαϊκής τουριστικής βιομηχανίας που έχει πληγεί.

Το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό Covid-19 είναι μια επιτυχία παγκοσμίως: έχει θέσει ένα παγκόσμιο πρότυπο και είναι προς το παρόν το μόνο σύστημα που λειτουργεί ήδη σε διεθνές επίπεδο. Σαράντα τρεις χώρες σε τέσσερις ηπείρους είναι συνδεδεμένες στο σύστημα και θα ακολουθήσουν περισσότερες τις επόμενες εβδομάδες και μήνες.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή