Κομισιόν σε Ευρωβουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Κρίσιμος ρόλος των δημοσιογράφων στους δημοκρατικούς ελέγχους

Απάντηση σε ερώτηση για διώξεις εισαγγελικών λειτουργών στην υπόθεση Novartis

by Times Newsroom

Την πάγια θέση της Κομισιόν για τον κρίσιμο ρόλο των δημοσιογράφων στους δημοκρατικούς ελέγχους, οι οποίοι πρέπει να είναι σε θέση να ασκούν το έργο τους ελεύθερα και με ασφάλεια, εκφράζει η Κομισιόν σε απάντησή της προς τους Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι Ευρωβουλευτές, Δημήτρης Παπαδημούλης, Κώστας Αρβανίτης, Αλέξης Γεωργούλης, Πέτρος Κόκκαλης, Στέλιος Κούλογλου και Έλενα Κουντουρά, είχαν καταθέσει ερώτηση για τις διώξεις των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς, που επιχείρησαν να διερευνήσουν την υπόθεση Novartis.

Η Κομισιόν επαναλαμβάνει την ανησυχία της για τις στρατηγικές αγωγές προς αποθάρρυνση της συμμετοχής του κοινού (SLAPP), τις οποίες άλλωστε έχει εκφράσει και στις εκθέσεις της για το Κράτος Δικαίου.

Υπενθυμίζει την πρωτοβουλία που ετοιμάζει για την ενίσχυση της ελευθερίας και της πολυφωνίας των ΜΜΕ. Αυτό γίνεται όπως τονίζει στην απάντησή της, στο πλαίσιο των ευρύτερων προσπαθειών της για να πραγματοποιηθεί ένα σχέδιο δράσης για την ευρωπαϊκή δημοκρατία. Προσθέτει ότι παρακαλουθεί τις εξελίξεις όσον αφορά την ελευθερία και την πολυφωνία των ΜΜΕ σε όλα τα κράτη – μέλη συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας στο πλαίσιο της ετήσιας έκθεσης για το Κράτος Δικαίου.

Τέλος, τονίζει ότι δεν έχει αρμοδιότητα να παρεμβαίνει σε μεμονωμένες ποινικές, αστικές ή διοικητικές υποθέσεις ενώπιων εθνικών δικαστηρίων, όπως στην προκειμένη περίπτωση, οι υποθέσεις που καταγγέλονται υπάγονται στην αρμοδιότητα του ελληνικού δικαστικού συστήματος.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com