Κωνσταντίνος Δ. Γουσίδης: “Ζωγραφίζοντας Ήχους”. Ιστορικό Μυθιστόρημα

Το μυθιστόρημα ζωντανεύει τον ελληνικό κόσμο του 9ου π.Χ. αιώνα, βυθισμένο ακόμα στο ερεβώδες σκοτάδι που προκάλεσε η κατάρρευση του Μυκηναϊκού Πολιτισμού τρεις αιώνες νωρίτερα, έναν κόσμο άγριο, δίχως θεούς ή ήρωες, στο επίκεντρο του οποίου βρίσκεται ο διαρκής αγώνας για επιβίωση.

by Times Newsroom 1
  • Κωνσταντίνος Δ. Γουσίδης
  • Ζωγραφίζοντας Ήχους. Ιστορικό Μυθιστόρημα
  • Εκδόσεις ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ
  • Isbn: 978-960-579-136-0
  • Σελίδες: 523. Λιανική Τιμή: 18,00 ευρώ

Λίγο πριν τον θάνατό του, ο Ίδας –μακρινός απόγονος του Οδυσσέα, τυχοδιώκτης, ληστής και πειρατής– αφηγείται την αλλόκοτη ιστορία του, τις αιματοβαμμένες περιπέτειές του σε χώρες μακρινές, τις αναπάντεχες συναντήσεις του με κάθε λογής ανθρώπους, μα, κυρίως, την αγωνιώδη του προσπάθεια να λύσει το αίνιγμα της ζωής του, μεταλαμπαδεύοντας στον λαό του τη γνώση που αποτελεί το «κλειδί» για τη μελλοντική του ανάπτυξη κι ευμάρεια: την ικανότητα να «ζωγραφίζει τους ήχους» της γλώσσας του, δηλαδή το μυστικό της γραφής…

Το μυθιστόρημα ζωντανεύει τον ελληνικό κόσμο του 9ου π.Χ. αιώνα, βυθισμένο ακόμα στο ερεβώδες σκοτάδι που προκάλεσε η κατάρρευση του Μυκηναϊκού Πολιτισμού τρεις αιώνες νωρίτερα, έναν κόσμο άγριο, δίχως θεούς ή ήρωες, στο επίκεντρο του οποίου βρίσκεται ο διαρκής αγώνας για επιβίωση. Ταυτόχρονα φωτίζει τη σημασία του πολιτισμού, ώστε να καταστεί άξια ανθρώπων των ανθρώπων η ζωή, καθώς επίσης και την ανυπολόγιστη αξία της γραφής και του γραπτού λόγου, προκειμένου να συνεχίσει πάντα να λάμπει, παρά τις όποιες δυσκολίες και αντιξοότητες, ο φάρος του πολιτισμού!

Ο Κωνσταντίνος Δ. Γουσίδης γεννήθηκε το 1973 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Γερμανική Φιλολογία, Αρχαία Ιστορία καθώς και Μεσαιωνική και Νεότερη Ιστορία στο Πανεπιστήμιο «Ιωάννης Γουτεμβέργιος» στο Μάιντς της Γερμανίας. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στις εφημερίδες της Θεσσαλονίκης «Αγγελιοφόρος» και «Αγγελιοφόρος της Κυριακής» και εν συνεχεία ως αρχισυντάκτης σε διάφορες δημοσιογραφικές ιστοσελίδες της Βόρειας Ελλάδας.

ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ

Μυθιστορήματα

  • Δαναοί, ιστορικό μυθιστόρημα, 2005, εκδόσεις «Κάκτος»
  • Πέρσες, ιστορικό μυθιστόρημα, 2008, εκδόσεις «Πατάκης»
  • Ο καλός χριστιανός, ιστορικό μυθιστόρημα, 2009, εκδόσεις «Πατάκης»

Έρευνες

  • Κι έπειτα ήρθε ο κορονοϊός…, δημοσιογραφική έρευνα, 2020, εκδόσεις «Ταξιδευτής»

Μεταφράσεις

  • Ο Μολώχ – Μια κριτική ιστορία των ΗΠΑ, του Karlheinz Deschner, 2006, εκδόσεις «Κάκτος»

Εκδόσεις ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή