Κόντρα Αρβανίτη – Γαϊτάνη για την Ουκρανία: «Οι βόμβες δεν πέφτουν από μόνες τους» – «Το γνωστό χαλκείο χτύπησε πάλι»

Οι ανακοινώσεις των δυο πλευρών με αφορμή μια ανάρτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

by Times Newsroom

Η ανάρτηση του Κώστα Αρβανίτη με την οποία δεν τάσσεται ανοιχτά κατά της ρωσικής εισβολής έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια. Ανάμεσα σε όσους αντέδρασαν και ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Γαϊτάνης ο οποίος τονίζει μεταξύ άλλων πως: «Τέτοιες κρίσιμες ώρες για την Ευρώπη, την ανθρωπότητα και την πατρίδα μας, απαιτείται ενότητα και σοβαρότητα».

Συγκεκριμένα, ο κ. Γαϊτάνης αναφέρει ότι: «Τέτοιες κρίσιμες ώρες για την Ευρώπη, την ανθρωπότητα και την πατρίδα μας, απαιτείται ενότητα και σοβαρότητα. Τη στιγμή που έχουμε εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, παραβίαση της εδαφικής της ακεραιότητας και καταπάτηση κάθε κανόνα διεθνούς δικαίου ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Αρβανίτης  θεωρεί “λάθος” να παίρνεις θέση. Ζητάει δηλαδή να σιγήσουμε εξοιμοιώνοντας τον θύτη με το θύμα. 

Οι βόμβες δεν πέφτουν από μόνες τους. Κάποιος τις ρίχνει. Και παράλληλα με όσα λέει ο κ. Αρβανίτης, ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του δεν λέει κουβέντα για κυρώσεις και για την ανάγκη αντίδρασης της διεθνούς κοινότητας στην επίθεση της Ρωσίας. Προφανώς δεν είναι ώρα για κομματικές αντιπαραθέσεις. Αλλά δεν χωρά ούτε σιγή, ούτε ίσες αποστάσεις. Η Ελλάδα είναι σταθερά κατά του αναθεωρητισμού και της παραβίασης των συνόρων. Υποστηρίζει τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και συντονιζεται με τους εταίρους και συμμάχους της για κοινή αντίδραση».

Κώστας Αρβανίτης: Να σταματήσει η Ν.Δ. τα παιχνίδια γκαιμπελισμού αυτή τη δύσκολη ώρα για την Ευρώπη

Για «κατάπτυστη διαστρέβλωση των δηλώσεών του» κάνει λόγο στην απάντησή του στην ανακοίνωση του εκπροσώπου της ΝΔ, Τάσου Γαϊτάνη, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κώστας Αρβανίτης.

 «Το γνωστό χαλκείο χτύπησε πάλι. Αυτήν τη φορά ‘εντόπισε’ δήλωσή μου με την οποία δήθεν ‘δικαιολογώ’ τον ξεκάθαρα ιμπεριαλιστικό πόλεμο που από τα ξημερώματα η Ρωσία διεξάγει σε βάρος της Ουκρανίας», εξηγεί ο κ. Αρβανίτης και πρoσθέτει: «Δια της γνωστής και δοκιμασμένης μεθόδου της απομόνωσης λέξεων και φράσεων το κυβερνών κόμμα, μέσα στον πανικό του για την ανυπαρξία της χώρας μας στη διεθνή διπλωματική σκηνή, προσπαθεί με μια κατάπτυστη δήλωση να με παρουσιάσει τάχα μου ως υποστηρικτή του… Πούτιν!».

Ακολούθως απευθύνεται στον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ: «Καλώ τον κύριο Γαϊτάνη να σταματήσει τις ασκήσεις γκαιμπελισμού την πιο δύσκολη ώρα για την Ευρώπη εδώ και πολλές δεκαετίες. Στο κάτω-κάτω της γραφής, αν κάποιος μας έχει συνηθίσει να ‘ξεπλένει’ και να αξιοποιεί πρακτικές της Alt-Right, στο ευρύτερο πλαίσιο της οποίας τοποθέτησα και την πολιτική του Προέδρου της Ρωσίας, αυτός είναι το κόμμα του, η ΝΔ, και η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή