“Το Κοράκι” του Έντγκαρ Άλαν Πόε

by Times Newsroom 1

“Το κοράκι” περιγράφει τη βραδυνή επίσκεψη που δέχεται από ένα κοράκι, ένας ερωτευμένος που πενθεί, απεικόνιση του John Tenniel (1858).

Το Κοράκι (“The Raven”) είναι αφηγηματικό ποίημα του Αμερικανού ποιητή Έντγκαρ Άλαν Πόε, που δημοσιεύτηκε τον Ιανουάριο του 1845. Είναι γνωστό για τη λυρικότητά του, τη χαρακτηριστική γλώσσα, και τη μεταφυσική του ατμόσφαιρα.

Το ποίημα περιγράφει την επίσκεψη που δέχεται, από κάποιο μυστήριο κοράκι που μιλάει, ένας παράφορα ερωτευμένος άνδρας, παρατηρώντας την αργή διολίσθηση του άνδρα στην τρέλα. Ο άνδρας, που συχνά θεωρείται πως είναι κάποιος μαθητής, θρηνεί το χαμό της αγαπημένης του Lenore. Καθισμένο σε μια προτομή της Αθηνάς, το κοράκι φαίνεται να υποκινεί περαιτέρω την απελπισία του με τη συνεχή επανάληψη της φράσης Ποτέ πια (Nevermore). Το ποίημα περιλαμβάνει αναφορές σε παραδοσιακά και κλασικά στοιχεία.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή