Κοροναϊός : Οι «Γιατροί του Κόσμου» μοίρασαν σε άστεγους μάσκες, γάντια και αντισηπτικά

by Times Newsroom 1

Οι Γιατροί του Κόσμου έκαναν επιτόπιες παρεμβάσεις σε περιοχές της Αθήνας και του Πειραιά για να θωρακίσουν τα άτομα “δίχως σταθερές συντεταγμένες”, που δεν έχουν ούτε πληροφόρηση, ούτε προστατευτικά μέσα.

Πλήρως απροστάτευτοι απέναντι από τον κοροναϊό είναι οι άστεγοι της Αθήνας, του Πειραιά και άλλων ελληνικών πόλεων.

Πρόκειται για μια από τις κοινωνικές ομάδες -μαζί με τους φυλακισμένους και τους μετανάστες των ΚΥΤ- που το «μένουμε σπίτι» δεν τους περιλαμβάνει, καθώς δεν έχουν αυτή την πολυτέλεια.

Η κινητή μονάδα των «Γιατρών του Κόσμου» πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες επιτόπιες παρεμβάσεις σε περιοχές της Αθήνας και του Πειραιά, προκειμένου να βοηθήσει τους αστέγους που κοιμούνται σε υπνόσακους και χαρτόκουτα και δεν έχουν ούτε πληροφόρηση για τον κοροναϊό, ούτε προστατευτικά μέσα.

Τα κλιμάκια των «Γιατρών του Κόσμου» ενημερώνουν τους αστέγους για τον κοροναϊό, ενώ τους προσφέρουν ένα kit υγιεινής το οποίο περιέχει σαπούνι, αντισηπτικό υγρό, ενημερωτικό φυλλάδιο, γάντια και μάσκες.

Το βρετανικό περιοδικό Big Issue ήταν από τα πρώτα που έθεσαν, πριν από λίγες ημέρες, το ερώτημα «πως απομονώνεται και πως προφυλάσσεται από τον κορωνοϊο ένας άστεγος;» θίγοντας την απουσία λήψης μέτρων για τα πιο ευάλωτα άτομα των μητροπόλεων , που βιώνουν ακραία φτώχεια και θεωρούνται ομάδες υψηλού κινδύνου.

«Και αυτό αφορά τη Βρετανία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Ελλάδα. Η λίστα των κρατών είναι πια ανεξάντλητη. Και το στοίχημα δεν είναι άλλο από τη δημιουργία μίας κοινότητας ενσυναίσθησης και αλληλεγγύης. Μένουμε όλοι σπίτι; Και εκείνοι που δεν έχουν; Είναι συλλογική μας ευθύνη η θωράκιση τους. Για την προστασία τους, για την προστασία μας.» αναφέρουν οι «Γιατροί του Κόσμου» στην ανακοίνωσή τους.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή