Κοροναϊός: Οι κινήσεις που ΔΕΝ κάνουμε όταν πλένουμε τα χέρια μας αλλά είναι… σωτήριες

by Times Newsroom 1

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κυκλοφόρησε ένα βίντεο, για το σωστό τρόπο ώστε να μην ξεφεύγουν πολύ σημαντικά σημεία.

Το σωστό πλύσιμο των χεριών είναι πολύ σημαντικό, αφού τα χέρια μας τα χρησιμοποιούμε σε σχεδόν κάθε δραστηριότητα και μπορεί να «φιλοξενούν» πολλά και διαφορετικά επικίνδυνα βακτήρια, τα οποία οδηγούν σε ασθένειες.

Για αυτό και οι οδηγίες των ειδικών για την προστασία από τον νέο κοροναϊό ή οποιονδήποτε άλλο, ξεκινούν από το τακτικό πλύσιμο των χεριών.

Ποιο όμως είναι το σωστό πλύσιμο των χεριών;

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κυκλοφόρησε ένα βίντεο, για το σωστό τρόπο ώστε να μην ξεφεύγουν πολύ σημαντικά σημεία, όπως τα ακροδάκτυλα, τα νύχια, ο καρπός.

Βήμα βήμα οι οδηγίες

·Ανοίγουμε τη βρύση και βρέχουμε τα χέρια μας. Λαμβάνουμε αρκετή δόση σαπουνιού ώστε να μπορούν να καλυφθούν όλες οι επιφάνεις των χεριών μας.

·Τρίβουμε τις παλάμες μεταξύ τους

· Τρίβουμε την παλάμη του ενός χεριού πάνω στην ραχιαία του άλλου, περνώντας τα δάκτυλα του ενός χεριού ανάμεσα στο άλλο

·Τρίβουμε τις παλάμες των χεριών και τα μεσοδακτύλια διαστήματα βάζοντας τα δάκτυλα σταυρωτά.

·Τρίβουμε τις άκρες των δακτύλων και τα νύχια

· Δεν ξεχνάμε τον αντίχειρα και τον καρπό Αφού ξεπλύνουμα καλά τα χέρια μας, είναι εξίσου σημαντικό να τα σκουπίσουμε, αφού τα μικρόβια κυκλοφορούν πολύ πιο εύκολα σε βρεγμένα χέρια.

· Χρησιμοποιούμε το χαρτί με το οποίο σκουπίσαμε τα χέρια μας για να κλείσουμε τη βρύση.

Η συνολική διαδικασία δεν κρατάει πάνω από 60 δευτερόλεπτα.

Δείτε το βίντεο που έχει ετοιμάσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή