Κοροναϊός : Πληθαίνουν οι «φωνές» για αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων

by Times Newsroom 1
Share this

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο 2020 θα πρέπει να αναβληθούν, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος της Σλοβενικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Μπόγκνταν Γκάμπροβετς, στο Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων STA

Η παρέμβαση του Γκάμπροβτς είναι η τελευταία από μία αυξανόμενη διαμαρτυρία παγκοσμίως, που ζητά την αναστολή του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος.

Παρά τις αναβολές των πρωταθλημάτων και των Προολυμπιακών τουρνουά, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) επιμένει ότι δεν σκοπεύει να ακυρώσει τους Αγώνες που είναι προγραμματισμένοι να αρχίσουν στις 24 Ιουλίου.

«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν πρέπει να πραγματοποιηθούν τον Ιούλιο. Εκτός από άλλα πράγματα, οι αθλητές δεν προετοιμάζονται επί ίσοις όροις για τους Αγώνες», δήλωσε ο Γκάμνπροβετς.

Οι Σλοβένοι αθλητές δεν μπορούν να προετοιμαστούν σε ομάδες, καθώς η κυβέρνηση της χώρας έχει απαγορεύσει κάθε μορφή κοινωνικοποίησης σε δημόσιους χώρους.

Η Σλοβενία, η οποία συνορεύει με την Ιταλία, την Αυστρία, την Ουγγαρία και την Κροατία, έχει μέχρι στιγμής 341 κρούσματα κορονοϊού και ένα θάνατο.

Share this

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή