Κορωνοϊός- Αργεντινή: Πάνω από το 70% άνω των 20 ετών έχει πλέον λάβει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου

by Times Newsroom 1

Πάνω από το 70% των πολιτών της Αργεντινής ηλικίας 20 ετών και άνω έχουν λάβει πλέον τουλάχιστον μία δόση εμβολίου για την COVID-19, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας της Λατινικής Αμερικής χθες Δευτέρα.

«Με τη χορήγηση περίπου 2,3 εκατ. δόσεων εβδομαδιαίως τις τρεις τελευταίες εβδομάδες και την ακατάπαυστη άφιξη ποσοτήτων εμβολίων, το στρατηγικό σχέδιο εμβολιασμού για τον νέο κορωνοϊό προχωράει σε διάφορες ηλικιακές ομάδες», ανέφερε το υπουργείο σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Περί «το 70% των πολιτών άνω των 20 ετών έχει ήδη λάβει μία δόση και το 54% των πολιτών 70 ετών και άνω έχει ολοκληρώσει» τον εμβολιασμό του, κατά το κείμενο.

Συνολικά, 22,2 εκατ. πολίτες έχουν λάβει μία δόση και 5,4 εκατ. και τις δύο, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου για την εκστρατεία εθνικής ανοσοποίησης.

Η Αργεντινή έχει καταγράψει από την εκδήλωση της πανδημίας τον Μάρτιο του 2020 ως αυτό το στάδιο 101.955 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 4.769.142 κρουσμάτων του SARS-CoV-2.

Η κυβέρνηση της Αργεντινής έχει παρατείνει τα περιοριστικά μέτρα ως την 6η Αυγούστου.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Xinhua

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή