Κορωνοϊός- Γερμανία: Η Μέρκελ ανησυχεί για την «εκθετική» δυναμική των κρουσμάτων

by Times Newsroom 1

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ εμφανίστηκε σήμερα ανήσυχη για την «εκθετική» δυναμική των νέων κρουσμάτων της Covid-19 στη Γερμανία, κυρίως λόγω της εξάπλωσης του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα, προτρέποντας τους πολίτες να εμβολιαστούν.

«Έχουμε μια εκθετική αύξηση» του αριθμού των νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού και «θεωρώ αυτή τη δυναμική ανησυχητική», δήλωσε η καγκελάριος σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο. «Πρέπει να υποθέσουμε ότι σε λιγότερο από δύο εβδομάδες θα έχουμε διπλασιασμό» του αριθμού των νέων κρουσμάτων, δήλωσε η ίδια.

Από τα μέσα Ιουλίου, ο αριθμός των νέων ημερήσιων κρουσμάτων της Covid-19 ξεπερνά κατά μέσο τα 1.000. Τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν 1.890 κρούσματα, όπως ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ σήμερα.

Μπροστά στην εξάπλωση του στελέχους Δέλτα, πιο μεταδοτικού και μολυσματικού που αποτελεί πλέον το κυρίαρχο στέλεχος στη Γερμανία και σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης, η Μέρκελ είπε ότι ο εμβολιασμός είναι πιο σημαντικός από ποτέ. «Κάθε εμβολιασμός μετράει. Κάθε εμβολιασμός είναι ένα βήμα, ένα μικρό βήμα, προς την επιστροφή προς την ομαλότητα για όλους», πρόσθεσε.

«Όσο περισσότερο εμβολιαζόμαστε, τότε περισσότερο γινόμαστε πάλι ελεύθεροι. Όχι μόνο ως μεμονωμένοι πολίτες αλλά και ως κοινότητα», εξήγησε η Μέρκελ. Αντίθετη στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, η καγκελάριος είπε ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στην ενημέρωση προκειμένου να παρακινηθούν αυτοί που δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί. Έως σήμερα, τουλάχιστον το 60,4% του πληθυσμού της χώρας έχει ήδη λάβει μία δόση από τα τέσσερα εμβόλια που χορηγούνται στη χώρα και το 48% έχει ήδη λάβει δύο δόσεις.

«Σε όλους αυτούς που έχουν ήδη εμβολιαστεί, σας λέω το εξής: προσπαθήστε να κινητοποιηθείτε και να πείσετε άλλους (που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα), είτε είναι στην οικογένεια, μεταξύ φίλων, στο γήπεδο ποδοσφαίρου….», είπε η ίδια.

Εάν παρόλα ταύτα ο αριθμός των μολύνσεων συνεχίσει να αυξάνεται και προκειμένου να μην «υπερφορτωθεί το υγειονομικό σύστημα», η Μέρκελ άφησε μισάνοικτη την πόρτα στην εφαρμογή νέων περιορισμών για να ανακοπεί αυτή η εξέλιξη.
Από τις αρχή της πανδημίας στη Γερμανία, 91.458 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω της Covid-19, σύμφωνα με το ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή