Κορωνοϊός- Γερμανία: «Ναι» στην αλλαγή σειράς των εμβολιασμών λέει η πρόεδρος του ΕΣ Δεοντολογίας

by Times Newsroom 1

Υπέρ της αλλαγής στη σειρά των εμβολιασμών σύντομα, ώστε να διευρυνθεί ο κύκλος των εμβολιαζομένων, ιδίως των κοινωνικά μειονεκτούντων ατόμων, τάσσεται η Κριστιάνε Βούπεν, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Δεοντολογίας των Επιστηµών και των Νέων Τεχνολογιών (European Group on Ethics in Science and New Technologies) και καθηγήτρια ιατρικής στο πανεπιστήμιο της Κολωνίας.

«Ήταν σωστό να ξεκινήσουμε με τους εμβολιασμούς των ηλικιωμένων στους οίκους ευγηρίας, αλλά τώρα ο κύκλος των εμβολιαζομένων πρέπει να διευρυνθεί γρήγορα. Υπάρχουν στην κοινωνία εστίες όπου οι άνθρωποι ζουν σε περιορισμένους χώρους. Αλλά υπάρχουν επίσης εκπαιδευτικοί και άτομα με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα τα οποία περιμένουν με ανυπομονησία τον εμβολιασμό. Γι ‘αυτό πρέπει να συνδυάσουμε τις προτεραιότητες με την πραγματικότητα», τόνισε σε συνέντευξή της η οποία δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα του Ντίσελντορφ «Rheinische Post».

«Φοβάμαι, επίσης, μεγαλύτερες κοινωνικές ανισότητες ως συνέπεια του κορωνοϊού. Γι αυτό και θα έστελνα κινητά συνεργεία εμβολιασμού σε κοινωνικά δύσκολες γειτονιές. Σε οικογένειες και χώρους εργασίας όπου υπάρχουν προβλήματα με την τήρηση των αποστάσεων. Σε πολίτες με κακή πρόσβαση στο σύστημα υγείας. Σε κάθε περίπτωση, τα ισχύοντα αυστηρά μέτρα θα βοηθήσουν μάλλον τα άτομα που ζουν σε καλύτερες συνθήκες. Για τους άλλους, ο κίνδυνος μόλυνσης παραμένει συχνά υψηλός», πρόσθεσε η Βούπεν, η οποία υπήρξε επίσης πρόεδρος του Γερμανικού Συμβουλίου Δεοντολογίας έως το 2016.

Η επιστήμονας είπε επίσης ότι «η πανδημία δεν έχει τελειώσει. Βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή σε μια κακή φάση της. Επομένως, παρά τις επιτυχίες στον εμβολιασμό, δεν μπορούμε να χαλαρώσουμε ακόμα. Ιδίως οι νέες μεταλλάξεις του κορωνοϊού θα μπορούσαν να δημιουργήσουν προβλήματα. Γι αυτό και πρέπει να εμβολιαστεί ένα πολύ υψηλότερο ποσοστό του πληθυσμού από ό, τι είχε εκτιμηθεί προηγουμένως: περίπου το 85%», τόνισε η Βάπεν.

Πηγή:Rheinische Post, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή