Κορωνοϊός- Ινδία: Τραγικό ρεκόρ 4.529 θανάτων- Πάνω από 267.000 κρούσματα σε 24 ώρες

by Times Newsroom 1

Η Ινδία κατέγραψε σήμερα νέο τραγικό ρεκόρ 4.529 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες, καθώς συνεχίζει να πλήττεται από σφοδρό δεύτερο κύμα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, αν και τα κρούσματα τείνουν να μειωθούν, τουλάχιστον με βάση τα επίσημα δεδομένα.

Ο αριθμός των ασθενών που υποκύπτουν στην ασθένεια γίνεται ολοένα βαρύτερος τις τελευταίες ημέρες, καθώς ο ιός εξαπλώνεται στην ινδική επαρχία, όπου οι υγειονομικές υποδομές είναι ανύπαρκτες ή στερούνται ακόμα και τα βασικά.
Αφότου εκδηλώθηκε στην Ινδία, η πανδημία έχει προκαλέσει 283.248 θανάτους στη χώρα των 1,3 δισεκ. κατοίκων, τον τρίτο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων στον κόσμο, πίσω από αυτούς των ΗΠΑ (πάνω από 600.000 νεκροί) και της Βραζιλίας (σχεδόν 440.000 νεκροί).

Επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 267.334 κρούσματα του SARS-CoV-2 τις προηγούμενες 24 ώρες, με το σύνολο των μολύνσεων να φθάνει τα 25,5 εκατ., τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό πίσω από αυτόν των ΗΠΑ. Με τον τρέχοντα ρυθμό, η Ινδία ενδέχεται να περάσουν στην πρώτη θέση τον Ιούνιο.

Το δεύτερο, απίστευτα σφοδρό κύμα του νέου κορωνοϊού πλήττει την Ινδία εδώ και έξι εβδομάδες• έχει προκαλέσει ελλείψεις οξυγόνου και βασικών φαρμάκων στα κυριότερα νοσοκομεία, που υπέστησαν απόλυτο κορεσμό λόγω του τεράστιου αριθμού ασθενών.

Από τις αρχές Απριλίου ο αριθμός των κρουσμάτων διπλασιάστηκε, ενώ χάθηκαν πάνω από 100.000 ζωές. Οι ινδικές αρχές εκτιμούν πως ο αριθμός των μολύνσεων που επιβεβαιώνονται σε ημερήσια βάση – παρέμειναν κάτω από τα 300.000 τις τελευταίες τρεις συναπτές ημέρες – δημιουργούν μια υποψία αισιοδοξίας. «Η καμπύλη της πανδημίας σταθεροποιείται», εκτίμησε ο Β. Κ. Πολ, επικεφαλής της ειδικής ομάδας εργασίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ωστόσο αρκετοί ινδοί ειδικοί έχουν επισημάνει ότι τα επίσημα στοιχεία ενδέχεται να είναι αναξιόπιστα, καθώς δεν γίνονται αρκετά τεστ στις περιοχές της επαρχίας, όπου εξαπλώνεται με ραγδαίο ρυθμό ο ιός τελευταία.

 

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή