Κορονοϊός – Ιταλία: 121 πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού εντόπισε η αστυνομία

Τις τελευταίες ώρες πραγματοποιήθηκαν συνολικά 40 έφοδοι και 67 κατασχέσεις

by Times Newsroom

Εκτεταμένο παράνομο δίκτυο με πολλές «γνώσεις» σε διαδικτυακές απάτες, κατάφερε να «κατεβάσει» από τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες των περιφερειών 120 πράσινα πάσα εμβολιασμένου κατά του κορονοϊού, αποκάλυψε έρευνα της ιταλικής αστυνομίας.

Στην πραγματικότητα, βέβαια, οι κάτοχοι των πάσων αυτών δεν είχαν εμβολιαστεί ποτέ. Η απάτη οργανώθηκε στις ευρύτερες περιοχές της Ρώμης, της Νάπολης, του Μπάρι, του Μιλάνου, της Βενετίας και του Ρήγιου της Καλαβρίας.

Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, εξασφαλίζονταν μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος των φαρμακείων (το οποίο χρησιμοποιείται για την αποστολή των στοιχείων του κάθε εμβολιασμένου) ή με τον δωρεάν τηλεφωνικό αριθμό του ιταλικού δημόσιου συστήματος υγείας.

Τις τελευταίες ώρες πραγματοποιήθηκαν συνολικά 40 έφοδοι και 67 κατασχέσεις. Με την συνεργασία του ιταλικού υπουργείου Υγείας, τα συγκεκριμένα 120 πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού απενεργοποιήθηκαν από αργά χθες, Τρίτη, το βράδυ.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή