Κορωνοϊός: Κλείνουν τα σχολεία στη Σιγκαπούρη

by Times Newsroom 1

Η Σιγκαπούρη θα κλείσει τα περισσότερα σχολεία από την Τετάρτη αφού μετά τον υψηλότερο αριθμό τοπικών μολύνσεων με COVID-19 εδώ και μήνες, συμπεριλαμβανομένων αρκετών λοιμώξεων που δεν σχετίζονταν με άλλο κρούσμα.

Όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και κατώτερης εκπαίδευσης θα στραφούν στην τηλεκπαίδευση από την Τετάρτη έως το τέλος της σχολικής περιόδου στις 28 Μαΐου.

«Μερικές από αυτές τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού είναι πολύ πιο μολυσματικές και φαίνεται να επιτίθενται στα μικρότερα παιδιά», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Τσαν Τσουν Σινγκ.

Την Κυριακή, η Σιγκαπούρη επιβεβαίωσε 38 κρούσματα COVID-19, τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό από τα μέσα Σεπτεμβρίου, εκ των οποίων τα 18 δεν έχουν σχετιστεί με άλλο κρούσμα.

Η Σιγκαπούρη έχει αναφέρει περισσότερα από 61.000 κρούσματα, με το μεγαλύτερο μέρος να συνδέεται με εστίες σε κοιτώνες ξένων εργαζομένων και 31 θανάτους. Τα νέα κρούσματα της Κυριακής ήταν ο υψηλότερος αριθμός τοπικών λοιμώξεων εκτός των κοιτώνων σε ένα χρόνο.

«Η απότομη αύξηση του αριθμού των κοινοτικών περιπτώσεων σήμερα απαιτεί από εμάς να μειώσουμε σημαντικά τις κινήσεις και τις αλληλεπιδράσεις μας τις επόμενες ημέρες», πρόσθεσε ο Τσαν.

Ο ασιατικός εμπορικός και χρηματοοικονομικός κόμβος των 5,7 εκατομμυρίων ανθρώπων είχε μέχρι πρόσφατα αναφέρει σχεδόν μηδενικές ή μονοψήφιες ημερήσιες λοιμώξεις εδώ και μήνες.

Αν και τα καθημερινά κρούσματα της Σιγκαπούρης εξακολουθούν να αποτελούν μόνο ένα μικρό μέρος των αριθμών που αναφέρονται μεταξύ των γειτόνων της στη Νοτιοανατολική Ασία, οι λοιμώξεις έχουν αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες. Από την Κυριακή, η κυβέρνηση εφάρμοσε τις αυστηρότερους περιορισμούς της σε συγκεντρώσεις και δημόσιες δραστηριότητες από το lockdown του προηγούμενου έτους.

Πάνω από το ένα πέμπτο του πληθυσμού της χώρας έχει ολοκληρώσει το σχήμα εμβολιασμού δύο δόσεων με εμβόλια από των Pfizer-BioNTech και Moderna. Οι αρχές θα προσκαλέσουν άτομα κάτω των 45 ετών να λάβουν τις δόσεις από το δεύτερο μισό του Μαΐου.

Με πληροφορίες από το CNBC

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή