Κορωνοϊός: Μόνο 47% αποτελεσματικό το εμβόλιο της γερμανικής CureVac

by Times Newsroom 1

Η γερμανική βιοτεχνολογία CureVac NV δήλωσε την Τετάρτη ότι το εμβόλιό της κατά του Covid-19 είχε αποτελεσματικότητα μόνο 47% σε κλινική δοκιμή τελικού σταδίου, χάνοντας τον κύριο στόχο της μελέτης και αμφισβητώντας την πιθανή παράδοση εκατοντάδων εκατομμυρίων δόσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφέρει το Reuters.

Η απογοητευτική αποτελεσματικότητα του εμβολίου που είναι γνωστό ως CVnCoV προέκυψε έπειτα από μια ενδιάμεση ανάλυση που βασίστηκε σε 134 περιπτώσεις Covid-19 στη μελέτη με περίπου 40.000 εθελοντές στην Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική.

Το στοίχημα είχε ανέβει για το CureVac και τους υποψήφιους αγοραστές του εμβολίου της στην Ευρώπη μετά την επιβολή ορίων ηλικίας στη χορήγηση των εμβολίων της Johnson & Johnson και της AstraZeneca λόγω της σύνδεσής τους με εξαιρετικά σπάνια αλλά δυνητικά θανατηφόρα περιστατικά θρομβώσεων.

Το εμβόλιο της CureVac αναμενόταν επίσης να βοηθήσει χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος που έχουν μείνει πολύ πίσω από τα πλουσιότερα έθνη στην παγκόσμια προσπάθεια εμβολιασμού των πληθυσμών τους.

Ως η μόνη σημαντική προσφορά εφοδιασμού της CureVac, η Ευρωπαϊκή Ένωση έκλεισε τον Νοέμβριο συμφωνία για έως και 405 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου, εκ των οποίων 180 εκατομμύρια είναι προαιρετικά. Ακολούθησε ένα μνημόνιο συμφωνίας με τη Γερμανία για άλλες 20 εκατομμύρια δόσεις.

Οι μετοχές της CureVac στις ΗΠΑ έπεσαν κατά 50,6% στα 46,81 δολάρια στις συναλλαγές που ακολούθησαν μετά τη δημοσίευση των δεδομένων.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή