Κορωνοϊός: Πιο αυστηρά τα μέτρα για τους Έλληνες που ταξιδεύουν στην Βουλγαρία

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την έντονη διαμαρτυρία ελλήνων οδηγών

by Times Newsroom 1

Μια αιφνιδιαστική απόφαση έλαβε η Βουλγαρία, προχωρώντας στην αυστηροποίηση των μέτρων αποφυγής διασποράς του κορονοϊού για όσους εισέρχονται στο έδαφός τους από την Ελλάδα, μέσω των συνοριακών σταθμών των δύο χωρών.

Όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στον συνοριακό σταθμό Προμαχώνα Σερρών, «κατατάσσοντας την Ελλάδα στην “κόκκινη” ζώνη του επιδημιολογικού χάρτη, το βουλγαρικό Υπουργείο Υγείας, με απόφαση που έλαβε στις 19 Νοεμβρίου, έθεσε σε εφαρμογή από σήμερα τα ξημερώματα νέα μέτρα».

Κατά τις ίδιες πηγές, σύμφωνα με τα νέα ισχύοντα μέτρα, όσοι δεν διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, θα μπορούν μεν να ταξιδεύουν στη γειτονική χώρα με επίδειξη αρνητικού μοριακού τεστ (PCR) εντός 72 ωρών, αλλά θα τίθενται σε καθεστώς αυτοπεριορισμού (“καραντίνα”) για 10 ημέρες. Πρακτικά, η διέλευση στη Βουλγαρία από την Ελλάδα διεξάγεται με πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης και επιπλέον με προσκόμιση αρνητικού μοριακού τεστ 72 ωρών. Το ίδιο μέτρο ισχύει και για παιδιά άνω των 12 ετών.

Κορωνοϊός – Βουλγαρία: Οι εξαιρέσεις από τα νέα μέτρα

Από το παραπάνω μέτρο εξαιρούνται, κατά τις ίδιες πηγές, οδηγοί και συνοδηγοί λεωφορείων διεθνών μεταφορών, οδηγοί φορτηγών διεθνών μεταφορών, εργαζόμενοι στην παραμεθόριο, μέλη πληρωμάτων πλοίων και αεροσκαφών, μαθητές και φοιτητές που πραγματοποιούν ταξίδια από και προς την Βουλγαρία τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, όπως επίσης παιδιά κάτω των 12 ετών.

Τα μέτρα αυτά τίθενται σε ισχύ την ώρα που στη Βουλγαρία υπάρχει έξαρση κρουσμάτων της νόσου Covid-19, ενώ η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την έντονη διαμαρτυρία ελλήνων οδηγών που για λόγους επιχειρηματικούς και εμπορικούς πραγματοποιούν συχνά ταξίδια προς τη γειτονική χώρα. Σύμφωνα με υπαλλήλους στο τελωνείο Προμαχώνα, από τα ξημερώματα της Τρίτης (23/11) τουλάχιστον 10 οδηγοί επέστρεψαν στο ελληνικό έδαφος ενόψει της εφαρμογής των νέων μέτρων.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή