Κορωνοϊός- Σρι Λάνκα: Έγκριση έκτακτης χρήσης έλαβε το εμβόλιο της Pfizer

by Times Newsroom 1

Η Σρι Λάνκα ενέκρινε σήμερα την έκτακτη χρήση του εμβολίου της Pfizer κατά της COVID-19, καθώς η νησιωτική χώρα, μάχεται για να αντιμετωπίσει ένα τρίτο κύμα εξάπλωσης του κορωνοϊού, ενώ βρίσκεται αντιμέτωπη και μία περιορισμένη προσφορά εμβολίων, από τη γειτονική Ινδία.

Η Σρι Λάνκα είναι η πρώτη χώρα στη Νότια Ασία που ενέκρινε τη χρήση του εμβολίου της Pfizer, ενώ έχει ήδη εγκρίνει το ρωσικό εμβόλιο Sputnik, αλλά και τα εμβόλια της κινεζικής Sinopharm για έκτακτη χρήση.

Η νησιωτική χώρα ανάφερε 1.914 νέα περιστατικά μόλυνσης και 19 θανάτους από την COVID-19 το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τα ομοσπονδιακά στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών μόλυνσης, είναι μεγαλύτερος από οποιαδήποτε άλλη περίοδο, μετά την έναρξη της πανδημίας. Τα περιστατικά μόλυνσης αυξήθηκαν μετά από τους μαζικούς εορτασμούς της παραδοσιακής Πρωτοχρονιάς, τον προηγούμενο μήνα.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή