Κορωνοϊός: Σβήνεται το πρόστιμο για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 που εμβολιάστηκαν – Τι είπε ο Θάνος Πλεύρης

Στην πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού και των εμβολιασμών αναφέρθηκε ο Θάνος Πλεύρης, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» στον ΑΝΤ1.

by Times Newsroom

Αφού σημείωσε πως ο εμβολιασμός έναντι του κορονοϊού προστατεύει ουσιαστικά και βοηθάει σημαντικά να μην εισάγονται ασθενείς στις ΜΕΘ Covid, ανακοίνωσε πως «είμαστε στην λύση του θέματος με τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους που εκ των υστέρων εμβολιάστηκαν. Υπάρχουν διαδικαστικά θέματα για να λυθεί. Σε αυτούς τους 300.00 πολίτες, οι οποίοι εμβολιάστηκαν και είχαν πληρώσει το πρόστιμο, αυτό θα διαγραφεί και τα χρήματα θα τους επιστραφούν. Θα υπάρξουν ανακοινώσεις μέσα στην επόμενη εβδομάδα».

Ο Θάνος Πλεύρης είπε ακόμη πως «ο εμβολιασμός στα άτομα άνω των 60 ετών στην Ελλάδα ανέρχεται σε ποσοστό 80%» και ότι «υπάρχει ενδιαφέρον για τα επικαιροποιημένα εμβόλια», σημειώνοντας ότι «αυτό που είπε και ο κ. Τσιοδρας είναι ότι παγκοσμίως υπήρξε υποτίμηση της πανδημίας»

«Με αντίστοιχο αριθμό κρουσμάτων, η πίεση στις ΜΕΘ είναι πολύ πιο ήπια, είναι μερικές δεκάδες οι διασωληνωμένοι χθες, όταν σε αντίστοιχες περιπτώσεις παλιότερα είχαμε πάνω από 400 διασωληνωμένους», είπε ο Υπ. Υγείας λέγοντας πως πλέον το σύστημα κινείται στην κατεύθυνση να μην υπάρχουν κλινικές Covid, αλλά «οι ίδιες οι κλινικές να διαχειρίζονται τα περιστατικά κορονοϊού. Ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να κρατάει μόνος του κλίνες και να μην δεσμεύουμε κλίνες εμείς κεντρικά».

Απαντώντας σε σχόλια, είπε ότι «ένα σύστημα μετά από 10ετή κρίση διαχειρίστηκε μια κρίση από τους άνδρες και τις γυναίκες του ΕΣΥ και όσοι νοσηλεύτηκαν βρήκαν θεραπεία. Οι ΜΕΘ που αναπτύχθηκαν παραμένουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Είμαστε στις 1.305 κλίνες, οι 200 στον ιδιωτικό τομέα που τις διαχειρίζεται το δημόσιο με μνημόνιο συνεργασίας. Είμαστε πλέον στον ευρωπαϊκό μέσο όρο».

«Το ζητούμενο είναι να μην φθάνει κάποιος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και ο εμβολιασμός προστατεύει να μην φθάσει κάποιος εκεί», επεσήμανε ο Υπ. Υγείας

Για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, ο Θάνος Πλεύρης επανέλαβε την προσωπική του άποψη ότι «οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί δεν έχουν θέση στο σύστημα υγείας, διότι δεν πιστεύουν στην επιστήμη».

Υπενθύμισε πως έχει κριθεί νόμιμη και συνταγματική η απόφαση της κυβέρνησης για αναστολή συμβάσεων στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς και τόνισε πως το θέμα της επιστροφής τους στο ΕΣΥ θα επανεξεταστεί τις επόμενες εβδομάδες, διευκρινίζοντας πως «επανεξέταση δεν σημαίνει επιστροφή. Θα δούμε και τα επιδημιολογικά στοιχεία και βάσει αυτών θα ληφθούν οι αποφάσεις. Αν δεν επιστρέψουν άμεσα, πάμε για μετά τις 31 Δεκεμβρίου για επανεξέταση της υπόθεσης».

Προσέθεσε ακόμη πως «μιλάμε σήμερα για 2.100 άτομα, εκ των 200 είναι οι γιατροί, άρα δεν μιλάμε για κενά σε γιατρούς. Κυρίως είναι διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή