Κορωνοϊός- Βέλγιο: Ξεπέρασε σήμερα το όριο των 10.000 θανάτων

by Times Newsroom 1
Share this

Το Βέλγιο, μία από τις ευρωπαϊκές χώρες με τον μεγαλύτερο απολογισμό νεκρών από την πανδημία του κορωνοϊού, ξεπέρασε σήμερα το όριο των 10.000 θανάτων, σύμφωνα με τα στοιχεία του ινστιτούτου δημόσιας υγείας Sciensano.

Η χώρα των περίπου 11,5 εκατομμυρίων κατοίκων μετρά πλέον 10.001 θανάτους από covid-19, αφού το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 13 νέοι θάνατοι. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα φτάνει τις 117.115.

Οι αρχές του Βελγίου υιοθέτησαν από την αρχή της πανδημίας του κορωνοϊού, πριν επτά μήνες, έναν πιο ευρύ τρόπο καταγραφής των θανάτων. Στους αριθμούς που ανακοινώνονται περιλαμβάνονται και όσοι ασθενείς ενδέχεται να πέθαναν από τον ιό SARS- CoV-2, χωρίς όμως να έχει επιβεβαιωθεί ότι είχαν προσβληθεί από covid-19.

Την περίοδο της κορύφωσης της πανδημίας τον Απρίλιο επί περίπου 10 ημέρες αναφέρονταν στο Βέλγιο περισσότεροι από 250 θάνατοι ημερησίως. Στις 8 Απριλίου καταγράφηκε ρεκόρ 321 θανάτων, σύμφωνα με τα στοιχεία του Sciensano. Το όριο των 5.000 νεκρών ξεπεράστηκε στις 17 Απριλίου.

Από το καλοκαίρι οι ικανότητες διεξαγωγής διαγνωστικών τεστ αυξήθηκαν σημαντικά, προκαλώντας μεγάλη αύξηση στον ημερήσιο αριθμό των νέων κρουσμάτων, κυρίως τον Σεπτέμβριο μετά το τέλος των καλοκαιρινών διακοπών και την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Από τις αρχές του μήνα άνοδο παρουσιάζει και ο ημερήσιος αριθμός θανάτων, περνώντας από τους 3 που ήταν σε 7-8 κατά μέσο όρο τις τελευταίες ημέρες, καθώς ολοένα και περισσότεροι ηλικιωμένοι και άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες μολύνονται από covid-19. Οι ηλικιωμένοι που ζουν σε περίπου 1.500 0ίκους ευγηρίας στο Βέλγιο έχουν πληγεί σημαντικά από την πανδημία.

Σε αυτά τα ιδρύματα έχουν καταγραφεί σχεδόν οι μισοί θάνατοι από κορωνοϊό, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Ο αριθμός αυτός φτάνει τα δύο τρίτα (64%), αν στους νεκρούς σε οίκους ευγηρίας προστεθούν και όσοι ένοικοι πέθαναν σε νοσοκομεία.

Πηγή: ΑΜΠΕ, AFP

Share this

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή