Κορονοϊός – Βρετανία: «Τα κρούσματα μπορεί να φτάσουν τα 100.000 την ημέρα»

«Ναι» σε μέτρα αν η κατάσταση γίνει «μη διαχειρίσιμη»

by Times Newsroom 1

Οι αριθμοί κρουσμάτων του κορονοϊού στη Βρετανία μπορεί να αυξηθούν σε 100.000 ημερισίωςΑν το χειμώνα – σήμερα ήταν 49.139 – ωστόσο η κυβέρνηση δεν θα εφαρμόσει προς το παρόν το αποκαλούμενο «σχέδιο Β», για τη λήψη μέτρων έκτακτης ανάγκης, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας Σατζίντ Τζάβιντ.

«Εξετάζουμε προσεκτικά τα δεδομένα και δεν θα εφαρμόσουμε το σχέδιο Β των μέτρων έκτακτης ανάγκης σε αυτό το σημείο, αλλά θα παραμείνουμε σε εγρήγορση, προετοιμαζόμενοι για όλα τα ενδεχόμενα», σημείωσε ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου.

Τόνισε, δε, ότι η χώρα χάνει έδαφος στις προσπάθειές της να υπερνικήσει την πανδημία με τη χορήγηση των εμβολίων, προσθέτοντας ότι οι άνθρωποι πρέπει να προσέλθουν κατά της νόσου. Το ίδιο κάλεσε να κάνουν και όσοι είναι επιλέξιμοι για τις αναμνηστικές δόσεις.

«Βρισκόμαστε σε μια κούρσα, μια κούρσα μεταξύ του εμβολίου και του ιού. Και παρόλο που προπορευόμαστε σε αυτή την κούρσα, η απόσταση μειώνεται», ανέφερε ο Τζάβιντ, σημειώνοντας ότι 5 εκατομμύρια άνθρωποι άνω των 16 ετών εξακολουθούν να μην έχουν εμβολιαστεί.

«Αν θέλουμε να διασφαλίσουμε αυτές τις ελευθερίες μακροπρόθεσμα, τότε το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να πάμε (να εμβολιαστούμε), για άλλη μια φορά, όταν έρθει αυτή η στιγμή», συμπλήρωσε.

Επιπρόσθετα τόνισε πως τα νοσοκομεία της χώρας δεν αντιμετωπίζουν επί του παρόντος μια πίεση που δεν είναι διαχειρίσιμη – αν και αυξάνονται οι νοσηλείες λόγω της Covid-19 – αναφέροντας ότι η κυβέρνηση θα λάβει μέτρα εάν αυτή η κατάσταση αλλάξει, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Γιατροί και οι οργανώσεις υγείας έχουν προειδοποιήσει, πάντως, ότι πρέπει να επιβληθούν τώρα μέτρα για να μειωθεί η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS).

«Δεν πιστεύουμε ότι η πίεση που αντιμετωπίζει σήμερα το NHS είναι μη διαχειρίσιμη. Μην παρεξηγηθώ, υπάρχουν τεράστιες πιέσεις… Αλλά σε αυτό το σημείο, δεν πιστεύουμε ότι είναι μη διαχειρίσιμες», εξήγησε ο υπουργός. «Θα το εξετάζουμε βεβαίως διαρκώς. Αν δούμε, σε οποιοδήποτε σημείο ότι γίνεται μη διαχειρίσιμο, τότε… δεν θα διστάσουμε να δράσουμε», κατέληξε.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή