Κούγιας κατά Σπίρτζη: Δεν περίμενα ποτέ ότι θα εκμεταλλευτεί πολιτικά την τραγωδία με τη 12χρονη στον Κολωνό

Ανακοίνωση με αφορμή δηλώσεις του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Σπίρτζη, σχετικά με την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό τις οποίες συνέδεσε με την υπόθεση Λιγνάδη, εξέδωσε ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας.

by Times Newsroom

Ανακοίνωση με αφορμή δηλώσεις του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Σπίρτζη, σχετικά με την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό τις οποίες συνέδεσε με την υπόθεση Λιγνάδη, εξέδωσε ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας. Ο Χρήστος Σπίρτζης ανέφερε ότι «η κυβέρνηση και οι Αρχές οφείλουν να γνωρίζουν πως κάθε καθυστέρηση ισοδυναμεί με συγκάλυψη. Δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση Μητσοτάκη μία ακόμα επανάληψη της υπόθεσης Λιγνάδη». Ο γνωστός ποινικολόγος αναφέρει μεταξύ άλλων πως θα στραφεί σε ποινικό και σε αστικό επίπεδο μετά από εντολή του Δημήτρη Λιγνάδη σε όποιον τολμήσει να επαναλάβει αυτή την παράνομη συμπεριφορά.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια

Όπως είναι γνωστό, τις τελευταίες ημέρες γίνεται μια απαράδεκτη πολιτική εκμετάλλευση, με ωμή παρέμβαση από ορισμένους αγράμματους νομικά πολιτικούς, με αφορμή την τραγική υπόθεση της 11χρονης, την οποίαν εξέδιδαν συγκεκριμένα πρόσωπα, τα οποία θα αναδείξει μόνο το ανακριτικό έργο.

Χθες ένας πολιτικός, τον οποίον εκτιμώ και δεν περίμενα ποτέ ότι θα εκμεταλλευτεί πολιτικά αυτή την τραγωδία, τόλμησε να αναφέρει ότι «υπάρχει κίνδυνος συγκαλύψεως αυτής της τραγωδίας από τη Δικαιοσύνη, αφού εκεί εκκρεμεί η υπόθεση πλέον, όπως έγινε και με την υπόθεση Λιγνάδη» δηλαδή ότι η απόφασις για την υπόθεση Λιγνάδη δεν ήταν μια απόφασις, την οποίαν η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη εξέδωσε με την βοήθεια και της προσωπικής μου νομικής επάρκειας, αφού αυτός είναι ο λειτουργηματικός ρόλος ενός έντιμου και επαρκούς δικηγόρου, αλλά ήταν μια απόφασις, η οποία εξεδόθη από την Δικαιοσύνη με παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας.

Λυπάμαι που θα αναγκαστώ κατ’ εντολήν του κου Λιγναδη να στραφώ και σε ποινικό και σε αστικό επίπεδο τόσο εις βάρος του κου Σπίρτζη, όσο και εις βάρος του οιουδήποτε που τόλμησε ή θα τολμήσει στο μέλλον να επαναλάβει αυτή την παράνομη συμπεριφορά.

Ο κος Λιγνάδης αθωώθηκε από τις 6 κατηγορίες που αρχικά αντιμετώπιζε, για βιασμό 18χρονων και όχι παιδιών, στις 4 από αυτές με απαλλακτικά βουλεύματα και με την απόφαση του Δικαστηρίου και καταδικάστηκε σε 2 από αυτές με πλειοψηφία 4 καταδικαστικών ψήφων έναντι 3 αθωωτικών, με την παρατήρηση ότι μειοψηφήσαν οι 3 τακτικοί Δικαστές και τον καταδίκασαν οι 4 Ένορκοι, οι οποίοι κατά την προσωπική μου κρίση επηρεάστηκαν από τα λαϊκά δικαστήρια της τηλεόρασης, στα οποία συμμετείχαν δυστυχώς και πολιτικοί σαν τον κο Σπίρτζη, οι οποίοι με τις τοποθετήσεις τους παραβαίνουν καθημερινά το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους, τους οποίους ορκιστήκαν να τηρούν.

Θέλω δε να υπενθυμίσω στον κο Σπίρτζη και στους ομοίους του ότι ο κάθε κατηγορούμενος τεκμαίρεται αθώος με το τεκμήριο της αθωότητος μέχρι να εκδοθεί αμετάκλητη απόφαση, δηλαδή μέχρι να εκδοθεί και απόφασις από τον Άρειο Πάγο, και τον νόμο αυτό ψήφισε ομόφωνα η Βουλή με την ψήφο και του κου Σπίρτζη.

Στον κο Σπίρτζη και στους ομοίους του θέλω να δηλώσω ότι η Νέα Δημοκρατία και η Υπουργός κα Μενδώνη έκαναν το ίδιο λάθος με αυτόν, όταν προέκυψε η υπόθεσις Λιγνάδη και για λόγους μόνο πολιτικής εκμετάλλευσης τον υποχρέωσαν σε παραίτηση και οδήγησαν Εισαγγελείς και Δικαστές να παρανομήσουν εις βάρος του, εκδίδοντας το παράνομο ένταλμα συλλήψεώς του και ασκώντας ποινική δίωξη εις βάρος του, χωρίς καν να του ζητήσουν να δώσει προφορικές εξηγήσεις, κάτι το οποίο γίνεται για όλους τους Έλληνες πολίτες.

Στον κο Σπίρτζη θέλω να υπενθυμίσω ότι στην υπόθεση της άγριας δολοφονίας του Άλκη Καμπανού ένας εκ των πρωταγωνιστών της ακραίας εγκληματικής αυτής πράξεως ήταν ο γιος της αναπληρώτριας συντονίστριας της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ σε νησιωτική περιοχή της Ελλάδος και ούτε η υπεράσπιση μου, ούτε εγώ προσωπικά, ούτε η οικογένεια του αείμνηστου Άλκη το αναδείξαμε στα ΜΜΕ, διότι είμαστε κατά της οιαδήποτε απόψεως περί οικογενειακής ευθύνης, όταν διαπράττεται από ένα μέλος της οικογένειας το οποιοδήποτε έγκλημα.

Θεωρώ επίσης απαράδεκτη την απόλυση του γιου του βασικού κατηγορουμένου από τον μεγαλύτερο δημοσιογραφικό όμιλο λόγω της εγκληματικής συμπεριφοράς του πατέρα του και διερωτώμαι πώς ήταν δυνατόν να προχωρήσουν οι διευθύνοντες αυτόν τον δημοσιογραφικό όμιλο σε μια τέτοια παράνομη και απαράδεκτη απόφαση.

Αθήνα, 14/10/2022

Με εκτίμηση και σεβασμό

Αλέξιος Κούγιας».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή