Κουτσούμπας: Έφτασε στο σημείο ο κύριος Τσίπρας να επιστρατεύσει το σύνθημα «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα»

«Ο πιο καλός μαθητής του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, στο όνομα της Αριστεράς»

by Times Newsroom

«Μια θέση δίπλα στο ΚΚΕ έχει όποιος δεν συμφωνεί με τη συμμετοχή και εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο, δεν θέλει η χώρα του να γίνεται θύτης άλλων λαών με κίνδυνο αυτός να γίνει το θύμα, αρνείται ο τόπος του να γίνεται ορμητήριο πολέμου», τόνισε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τη διάρκεια πολιτικής ομιλίας του στη Λάρισα, υπογραμμίζοντας εκ νέου τη θέση του κόμματος απέναντι στο πόλεμο στην Ουκρανία.

Παράλληλα επιφύλαξε σκληρή κριτική κατά του ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου το Συνέδριο διεξάγεται αυτές τις μέρες, και του προέδρου του, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος «συναντιέται με τον Μητσοτάκη στην βαρβαρότητα».

Φυσικά δεν έλειψε και η κριτική κατά της κυβέρνησης με τον κ. Κουτσούμπας να λέει, σχετικά με τη στάση της στο ουκρανικό, πως «η στήριξη στον Ζελένσκι είναι συνειδητή επιλογή». Στηρίζει «την αντιδραστική κυβέρνηση (σ.σ. της Ουκρανίας), γιατί την στηρίζουν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ»

Παράλληλα είπε ότι «το ΚΚΕ δικαιώνεται για τη στάση του, όπως συνέβη με την άρνησή του να συμμετέχει στη φιέστα που στήθηκε στη Βουλή, με καλεσμένο τον Ζελένσκι και μαζί μ’ αυτόν με καλεσμένους και τους ναζί του Αζόφ».

Μεταξύ άλλων ο γ.γ. του ΚΚΕ ζήτησε να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο, λέγοντας ότι «το ΚΚΕ δεν θα διαλέξει στρατόπεδο ληστών», όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε και στις στρατιωτικές βάσεις στην Ελλάδα, αλλά και γενικότερα στις στρατιωτικες υποδομές, όπως είναι οι βάσεις στη Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη, στο Στεφανοβίκειο, η 110η Πτέρυγα Μάχης, λέγοντας πως αξιοποιούνται για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ. «Αν η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο ΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο, η Θεσσαλία με τις στρατιωτικές υποδομές που έχουν παραχωρηθεί στους ΝΑΤΟϊκούς, είναι από μόνη της πολεμικό ορμητήριο», σημείωσε.

Εξάλλου, ο γ.γ. του ΚΚΕ άσκησε κριτική στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως τα δύο κόμματα ρίχνουν στο τραπέζι ψεύτικα διλήμματα.

«Έφτασε στο σημείο o ΣΥΡΙΖΑ και ο κύριος Τσίπρας να επιστρατεύσουν το σύνθημα σοσιαλισμός ή βαρβαρότηταΤο χειρότερο όμως δεν είναι αυτό, να ασχημονείς δηλαδή πάνω σε ένα θρυλικό, σε ένα βαθιά επαναστατικό σύνθημα, που καμία σχέση δεν έχει με αυτό που εκπροσωπείς», σημείωσε ο κ. Κουτσούμπας και συμπλήρωσε:

«Το χειρότερο είναι να εφαρμόζεις μνημόνια κι αντιλαϊκά μέτρα στο όνομα της προόδου. Το χειρότερο είναι να γίνεσαι ο πιο καλός μαθητής του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, στο όνομα της Αριστεράς. Και αυτό το χειρότερο είναι που απογοητεύει κι αποστρατεύει εργατικές-λαϊκές δυνάμεις».

Παράλληλα είπε ότι δεν υπάρχουν διαφορές στα δύο κόμματα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «στη βαρβαρότητα συναντιούνται Τσίπρας και Μητσοτάκης».

«Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά για να αρχίσει ο λαός να παίζει το παιχνίδι “βρες τις διαφορές”. Γιατί πολύ απλά διαφορές στα ουσιαστικά, στα κρίσιμα για τη ζωή του λαού, δεν υπάρχουν. Γιατί και οι δύο, όταν μιλούν για πρόοδο, εννοούν τους στόχους και τις επιδιώξεις του κεφαλαίου στη χώρα μας», είπε καταλήγοντας ο κ. Κουτσούμπας.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή