Κουτσούμπας: Ό,τι θετικό προκύψει για το λαό, θα προκύψει από τη λαϊκή δράση, με την ταυτόχρονη ενίσχυση του ΚΚΕ

«Η επιτυχία της απεργίας της 9ης του Νοέμβρη σε όλη την Ελλάδα μπορεί να είναι το ξεκίνημα νέων μεγάλων αγώνων»

by Times Newsroom

Ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε σημερινή του ομιλία στη Χαλκίδα, τόνισε ότι «104 χρόνια ΚΚΕ, συνεχίζουμε για να γίνει ο λαός ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων. Όσο δύσκολο κι αν ακούγεται, αυτό πρέπει να γίνει σήμερα, για να ανοίξει επιτέλους ο ελπιδοφόρος και ρεαλιστικός δρόμος για το λαό μας, για τη νεολαία. Από όλους εμάς εξαρτάται αν θα τα καταφέρουμε. Από τη δική μας στάση, δράση και επιλογή».

Μίλησε για την ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια που «εξανεμίζει το πενιχρό εργατικό λαϊκό εισόδημα, τα «κοράκια» των τραπεζών που αρπάζουν τα σπίτια των λαϊκών οικογενειών, «αφού πρώτα ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε τον πλειστηριασμό και η κυβέρνηση της ΝΔ την έξωση», τα μικρά παιδιά που αφήνονται στα κακοποιητικά χέρια ιδιωτών και ΜΚΟ στις διάφορες «Κιβωτούς του Τρόμου», τις υποκλοπές και τις παρακολουθήσεις που βάζουν στο στόχαστρο τον «εχθρό λαό», τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο με τη συμμετοχή της χώρας» και τόνισε: «Όταν μαζεύονται τόσα, κι άλλα τόσα, τότε μια επιλογή έχει ο καθένας και η καθεμιά: Να πάρει τη θέση του στους αγώνες δίπλα στο ΚΚΕ. Και για να σώσουμε ότι σώζεται αλλά και για να ξεμπερδεύουμε τελικά, «οριστικά και αμετάκλητα» αυτή τη φορά, με το σάπιο σύστημα της εκμετάλλευσης». «Ο λαός μας πρέπει να αρχίσει να σκέφτεται την πραγματική πολιτική αλλαγή, με τον ίδιο μεγάλο πρωταγωνιστή και όχι απλό θεατή» τόνισε.

«Η επιτυχία της απεργίας της 9ης του Νοέμβρη σε όλη την Ελλάδα μπορεί να είναι το ξεκίνημα νέων μεγάλων αγώνων, που θα δίνουν διέξοδο στη λαϊκή οργή και αγανάκτηση που συνεχώς αυξάνεται. Μια οργή που δεν θα εγκλωβίζεται στη λογική της αναμονής μόνο των βουλευτικών εκλογών που παραλύει ακόμα και μάχιμες αγωνιστικές δυνάμεις» είπε και υπογράμμισε την σημασία της αλλαγής «στο Εργατικό Κέντρο της Εύβοιας με την ανάδειξη των ταξικών δυνάμεων σε πρώτη δύναμη, για να μπει τέλος στην απαξίωση και τον εκφυλισμό».

Είπε μεταξύ άλλων, ότι «συνεχίζουμε για να σταματήσει το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ. Όλοι ξέρουμε ότι ο αγώνας στη ΛΑΡΚΟ είναι στην πιο κρίσιμη καμπή του. Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει σταματήσει τη λειτουργία του εργοστασίου στη Λάρυμνα. Σκορπάει δεκάδες εκατομμύρια για να οδηγήσει στην πλήρη απαξίωση και να παραδώσει έναν πλούτο δισεκατομμυρίων στο κεφάλαιο, όπως αυτό φάνηκε από το εξευτελιστικό τίμημα στις προσφορές που δόθηκαν στον διαγωνισμό». «Τώρα είναι η ώρα να σηκωθεί όλη η Στερεά, όλη η Ελλάδα στο πόδι για να σταματήσει το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ» υπογράμμισε.

«Δεν ξεχνάμε ότι εδώ στην Εύβοια, και πιο σωστά στις μεγάλες καταστροφικές πυρκαγιές στη Βόρεια Εύβοια ακούστηκε για πρώτη φορά το σύνθημα «μόνο ο λαός σώζει το λαό»!» είπε ο Δ. Κουτσούμπας, σημειώνοντας την επικαιρότητα του συνθήματος «όχι μόνο γιατί οι πληγές παραμένουν ανοιχτές», αλλά και γιατί οι κάτοικοι της Β. Εύβοιας και των άλλων περιοχών που έχουν πληγεί «βλέπουν πάνω στις δικές τους πλάτες, στην καταστροφή της ζωής τους, να θησαυρίζουν κάποιοι. Να προχωράει το περίφημο σχέδιο Μπένου, στην πραγματικότητα το σχέδιο εξυπηρέτησης συγκεκριμένων μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων στην περιοχή της Βόρειας Εύβοιας. Όσο για τις χιλιάδες οικογένειες που έχουν πληγεί, αυτές πρέπει να αρκεστούν σε κάποια επιδόματα, ή σε μια θέση εργασίας σε κάποια προγράμματα κι αυτή με ημερομηνία λήξης». Σημείωσε την απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου αποκατάστασης, καταβολής αποζημιώσεων, δημιουργίας νέων υποδομών και πολιτικής προστασίας.

Αναφέρθηκε στις αιτίες της ακρίβειας στην ενέργεια και σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «ο λαός της περιοχής μπορεί να βλέπει επενδύσεις στο πλαίσιο της «πράσινης μετάβασης» στην Στερεά, όμως «ο ίδιος αδυνατεί να πληρώσει τους λογαριασμούς ρεύματος και να ζεστάνει τα σπίτια του, ενόψει του χειμώνα. Την ίδια ώρα βλέπει κράτος και μονοπώλια, στο όνομα των επενδύσεων, να καταστρέφουν ολόκληρες παραγωγικές δραστηριότητες (κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους και άλλους), να καταλαμβάνουν γη υψηλής παραγωγικότητας και προστατευόμενες περιοχές, να καταπατούν ακόμα και αρχαιολογικά μνημεία. Βλέπουμε δηλαδή μια πλήρη ασυδοσία».

«Οι μαζικές διαμαρτυρίες ενάντια στην επέλαση των μονοπωλίων της ενέργειας, όπως η πρόσφατη μεγάλη συγκέντρωση των συλλόγων και φορέων της Εύβοιας, μπορούν σήμερα καλύτερα να συναντηθούν με τις διεκδικήσεις του οργανωμένου εργατικού – λαϊκού κινήματος για ρεύμα φθηνό για όλο το λαό, για να μη γίνει καμιά διακοπή ρεύματος σε λαϊκά νοικοκυριά και μικρομάγαζα, για να μπει τέρμα στην εγκατάσταση αιολικών πάρκων σε περιοχές, όπως η Νότια Εύβοια που δεν αντέχει άλλο ή σε παρθένες περιοχές όπως τα ‘Αγραφα και η οροσειρά της Δίρφυος» τόνισε.

«Τις επόμενες μέρες η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζεται να ψηφίσει το νομοσχέδιο – λαιμητόμο για τη δημόσια νοσοκομειακή περίθαλψη του λαού, ο οποίος θα πρέπει να βάλει ακόμα πιο βαθιά το χέρι στη τσέπη για να πληρώσει – από το λεηλατημένο εισόδημά του – για την υγεία του» είπε, εξήγησε τις συνέπειες του νομοσχεδίου για το λαό και τόνισε ότι «η γενικευμένη απόρριψη αυτού του άθλιου νομοσχεδίου από το λαό, τους ασθενείς και τους υγειονομικούς, πρέπει να μετατραπεί σε ακόμα πιο αποφασιστική αγωνιστική στάση και δράση, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ για ένα αποκλειστικά κρατικό σύστημα υγείας, σύγχρονο και απολύτως δωρεάν για όλους».

Ο Δ. Κουτούμπας είπε ότι η πολιτική επιλογή που μπορεί σε μια πορεία να εξασφαλίσει μια αξιοπρεπή ζωή και ένα μέλλον χωρίς τη σημερινή ανασφάλεια και αβεβαιότητα δεν είναι ούτε της ΝΔ, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε του ΠΑΣΟΚ και των άλλων.

«Παντού υπάρχει φτώχεια και εξαθλίωση, μικρότερη ή μεγαλύτερη. Παντού υπάρχει εμπορευματοποιημένη παιδεία και υγεία. Παντού εργασιακή ζούγκλα και ζωή μέχρι το θάνατο. Όπως παντού υπάρχει μόνο ολόπλευρη στήριξη στα μονοπώλια για τις επενδύσεις και τα κέρδη τους. Και μαζί με όλα αυτά, τώρα υπάρχει και μια πολεμική προετοιμασία με εξοπλιστικά προγράμματα – μαμούθ, ενώ οι λαοί πεινάνε. Για τα συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης μεγαλώνει η εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ» είπε σημειώνοντας ότι «η σύγκριση ανάμεσα στις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, για το ποιος προώθησε καλύτερα αυτούς τους σχεδιασμούς, είναι αμείλικτη και για τους δύο».

Εγκάλεσε τα κόμματα αυτά και για την καλλιέργεια κλίματος εφησυχασμού στο λαό «πως δήθεν τώρα η Τουρκία έχει άλλα μέτωπα ανοιχτά και δεν θα επιχειρήσει καμιά επιθετική ενέργεια σε βάρος της Ελλάδας» και σημείωσε: «Ο λαός μας πρέπει να είναι σε ετοιμότητα, γιατί ακόμα και οι συμβιβασμοί που προετοιμάζονται, συνήθως έρχονται μετά από μια επιθετική ενέργεια, ένα θερμό επεισόδιο ή ακόμα και μια πολεμική εμπλοκή με θύματα τους λαούς».

Κάλεσε σε συμπόρευση με το ΚΚΕ και τόνισε καταλήγοντας: «Σήμερα, περισσότερο από πότε αποδεικνύεται, πως τίποτα θετικό δεν μπορεί να προκύψει από τα παζάρια στο αστικό πολιτικό σύστημα. Σε κάθε περίπτωση, αυτά τα παζάρια τους, στόχο έχουν να στήσουν νέες παγίδες στο λαό και να εγκλωβίσουν τη δυσαρέσκειά του. Ό,τι θετικό προκύψει για το λαό, αυτό θα προκύψει από «τα κάτω», από τη λαϊκή δράση και κινητοποίηση με την ταυτόχρονη ενίσχυση του ΚΚΕ».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή