Κουτσούμπας: Προμηνύουν νέα δεινά για τους λαούς οι σύνοδοι EuroMed 9 και ΝΑΤΟ

«Η ελληνική κυβέρνηση φέρει τεράστιες ευθύνες που οδηγεί τον λαό σε πολεμικούς σχεδιασμούς»

by Times Newsroom 1

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ με αφορμή τη Σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ και την Ευρωμεσογειακή Συνάντηση Κορυφής στην Αθήνα», δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, από τη συγκέντρωση της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στην ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις βάσεις στην πλατεία Ελευθερίας, σημειώνοντας πως «και τα δύο αυτά γεγονότα προμηνύουν νέα δεινά για τους λαούς σε μια περίοδο που οξύνονται όλοι οι ανταγωνισμοί διεθνώς».

Σε αυτούς ενέταξε και «τη χτεσινή συμφωνία των ΗΠΑ, της Μεγάλης Βρετανίας και της Αυστραλίας», που έλαβε την ονομασία AUKUS.

«Το επόμενο διάστημα, έως το 2030, θα έχουμε όξυνση όλων των πολεμικών συγκρούσεων και επεμβάσεων, νέες προσφυγικές ροές. Αυτή είναι η πρόβλεψη διεθνώς», πρόσθεσε ο ίδιος, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ.

«Και από αυτή τη σκοπιά η ελληνική κυβέρνηση φέρει τεράστιες ευθύνες που οδηγεί τον λαό σε τέτοιους πολεμικούς σχεδιασμούς, οδηγεί τη χώρα, μέσω του ΝΑΤΟ και βεβαίως, ιδιαίτερα, με την επέκταση της επικίνδυνης Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Στρατιωτικές Βάσεις» τόνισε καταλήγοντας στη δήλωσή του ο Δ. Κουτσούμπας.

Της προαναφερθείσας συγκέντρωσης ακολούθησε πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή