Κρεμλίνο: Δεν αποκλείεται συνάντηση Πούτιν-Ζελένσκι

Η Ουκρανία έχει δηλώσει προηγουμένως ότι η προσάρτηση των περιοχών από τη Ρωσία θα σήμαινε τον τερματισμό στις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών.

by Times Newsroom

Η Ρωσία δήλωσε την Τετάρτη ότι δεν αποκλείει μια συνάντηση μεταξύ του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Ουκρανού ομολόγου του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αλλά ότι οποιεσδήποτε τέτοιες συνομιλίες πρέπει να προετοιμαστούν εκ των προτέρων.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε στους δημοσιογράφους σε μια κλήση ότι οι εργασίες για μια συμφωνία ειρήνης με την Ουκρανία είχαν σταματήσει εδώ και πολύ καιρό και δεν είχαν ξαναρχίσει.

Ο Πεσκόφ είπε ότι οι άνθρωποι στις ρωσικά κατεχόμενες ουκρανικές περιοχές Χερσώνα, Ζαπορίζια και Ντονμπάς πρέπει να αποφασίσουν μόνοι τους για το μέλλον τους και το Κρεμλίνο δεν αμφέβαλλε ότι θα έπαιρναν την «καλύτερη απόφαση».

Η Ουκρανία έχει δηλώσει προηγουμένως ότι η προσάρτηση των περιοχών από τη Ρωσία θα σήμαινε τον τερματισμό στις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών.

Η Ρωσία κατηγόρησε επίσης τις ΗΠΑ ότι ρίχνουν λάδι στη φωτιά με την προμήθεια εξελιγμένων πυραύλων στην Ουκρανία και δήλωσε ότι δεν πιστεύει ότι το Κίεβο δεν θα τους εκτοξεύσει εναντίον του ρωσικού εδάφους.

«Πιστεύουμε ότι οι ΗΠΑ σκοπίμως ρίχνουν λάδι στη φωτιά. Οι ΗΠΑ προφανώς εμμένουν στη γραμμή ότι θα πολεμήσουν τη Ρωσία έως τον τελευταίο Ουκρανό», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν συμφώνησε να παράσχει στην Ουκρανία εξελιγμένους πυραύλους που μπορούν να πλήξουν με ακρίβεια ρωσικούς στόχους με ακτίνα δράσης 80 χιλιομέτρων στο πλαίσιο ενός εξοπλιστικού πακέτου 700 εκατ. ευρώ που αναμένεται να παρουσιαστεί σήμερα.

Πηγή: Reuters

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή