Κρεμλίνο για Ταϊβάν: Καμία χώρα δεν έχει το δικαίωμα να αμφισβητήσει την εδαφική ακεραιότητα της Κίνας

Οι δεσμοί μεταξύ Μόσχας και Πεκίνου έχουν ενισχυθεί μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο.

by Times Newsroom

Την ισχυρή υποστήριξή της στην Κίνα εξέφρασε την Παρασκευή η Μόσχα εν μέσω των εντάσεων για την Ταϊβάν, προειδοποιώντας παράλληλα τις ΗΠΑ για τυχόν «προκλητικές» κινήσεις που θα μπορούσαν να επιδεινώσουν την κατάσταση.

Στην επικοινωνία τους χθες ο Κινέζος πρόεδρος, Σι Τζινπίνγκ, προειδοποίησε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να μην «παίζει με τη φωτιά» στην Ταϊβάν. Οι εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας παραμένουν υψηλές σχετικά με το πιθανό ταξίδι της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι στην περιοχή.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο εκτπόσωπος τύπου του Βλαντίμιρ Πούτιν Ντμίτρι Πεσκόφ, είπε ότι η Ρωσία υποστηρίζει σθεναρά την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Κίνας, αναφέρει το Associated Press. «Πιστεύουμε ότι καμία άλλη χώρα δεν έχει το δικαίωμα να το αμφισβητήσει ή να προβεί σε προκλητικά μέτρα», είπε ο Πεσκόφ.

Παράλληλα, προειδοποίησε τις ΗΠΑ για «καταστροφικές» κινήσεις, προσθέτοντας ότι «τέτοια συμπεριφορά στη διεθνή σκηνή θα μπορούσε μόνο να επιδεινώσει τις εντάσεις καθώς ο κόσμος είναι ήδη υπερφορτωμένος με περιφερειακά και παγκόσμια προβλήματα».

Οι δεσμοί μεταξύ Μόσχας και Πεκίνου έχουν ενισχυθεί μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο. Η Κίνα αρνήθηκε να καταδικάσει την εισβολή της Ρωσίας, κατηγορώντας τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ για προκλητική συμπεριφορά απέναντι στη Μόσχα. Καταδίκασε επίσης τις δυτικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Μόσχα.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com