Κρίμα! Πάλι πιστέψαμε στα οργισμένα λόγια, τα μεγάλα….

by ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΙΜΙΤΖΗΣ
Share this

(Σκίτσο του Κώστα Μητρόπουλου, Τα Νέα)

  • Γράφει ο Αντώνης Σιμιτζής

Σύντροφοι, ΔΕΕΕΕΕΕΕΕΝ!;

Και μας είχατε υποσχεθεί ότι…
Γιατί; Ο ‘κουκουλώσας’ τού ‘κουκουλώσαντος’; Αυτό κρατάει 185 χρόνια και δεν έβγαλε πουθενά… Και μάλιστα έβγαλε στο «σήμερα»!, που κανείς δεν πιστεύει σε κανέναν! Ούτε στους Πολιτικούς, ούτε στη Δημοσιογραφία, ούτε… ούτε… Πουθενά!

Σύντροφοι, στην Πολιτική και τη μάχη τής Αλήθειας, δεεεεεεν ακούσαμε τίποτα τερπνό και για το πόσα έσχε και η Αντιπολίτευση, όμως μάς κάνατε ‘να χαρούμε’ για τις Οικονομισιές των Κυβερνώντων που βγήκανε στη φόρα, και λέγαμε να πηδήσουμε απ’ τον Λυκαβηττό!….

Άδικα μάς υποσχεθήκατε και τη συνέχεια, πιστεύοντας στο ‘επιτέλους’! (Θα μου πείτε, εσύ δεν δούλεψες ποτέ; Και κει που δούλευες δεν ‘κουκούλωσες ποτέ τίποτα’; Κουκούλωσα, αλλά εκεί δεν είχε να κάνει και με το Πανελλήνιο! Ήταν κάτι ιδιωτικό…).
Να υποθέσουμε ό,τι θέλουμε (που και πάλι λιγότερα θα είναι;). Αυτό θα κάνουμε, θυμίζοντας επίσης ότι τα 185 χρόνια έγιναν 186…

Να ΄στε καλά, μα μένουμε αχαρακτήριστα ίδιοι… Κρίμα! Πάλι πιστέψαμε στα οργισμένα λόγια, τα μεγάλα….

Share this
The following two tabs change content below.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΙΜΙΤΖΗΣ
Ο Αντώνης Σιμιτζής γεννήθηκε στην Αμαλιάδα. Έκανε ανώτατες σπουδές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Πειραιά. Πρωτοεμφανίστηκε στα ελληνικά γράμματα το 1962 με τη νουβέλα Ο Γέρος. Από τότε έχει εκδώσει πολλά πεζά, διηγήματα, μυθιστορήματα και δοκίμια. Έχει γράψει επίσης θεατρικά έργα, που έχουν ανέβει στις αθηναϊκές σκηνές, όπως και της επαρχίας, καθώς και περισσότερα από εκατό επεισόδια τηλεοπτικών σίριαλ και τηλεταινίες, σε διασκευές ή πρωτότυπα. Τα πεζά του έχουν συμπεριληφθεί σε πολλές ανθολογίες και έχει τιμηθεί για τα θεατρικά του έργα δύο φορές με Α′ και Β′ βραβείο. Έχει πάρει επίσης και το βραβείο «Τρανούλη» για το μυθιστόρημά του Αν Αγαπάς. Είναι μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων και υπήρξε μέλος στα Δ.Σ. του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδας και της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή