Κριμαία: Νεκρή η Ρωσίδα δημοσιογράφος Σβετλάνα Μπαμπάγιεβα από «αδέσποτη σφαίρα»

Η Σβετλάνα Μπαμπάγιεβα ήταν επικεφαλής του γραφείου του ομίλου μέσων ενημέρωσης Rossiya Segodnya στη Συμφερούπολη

by Times Newsroom

Μια Ρωσίδα δημοσιογράφος που εργαζόταν σε έναν από τους μεγαλύτερους ρωσικούς ομίλους μέσων ενημέρωσης που στηρίζει το Κρεμλίνο, σκοτώθηκε σήμερα σε ένα περιστατικό με πυροβολισμούς σε ένα πεδίο στρατιωτικής εκπαίδευσης στην Κριμαία, δήλωσαν διορισμένοι από τη Ρωσία αξιωματούχοι και κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Κατά τη διάρκεια άσκησης σκοποβολής

Η Σβετλάνα Μπαμπάγιεβα ήταν επικεφαλής του γραφείου του ομίλου μέσων ενημέρωσης Rossiya Segodnya στη Συμφερούπολη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στη χερσόνησο της Κριμαίας, την οποία η Ρωσία προσάρτησε το 2014.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, θυγατρική της Rossiya Segodnya, ανέφερε ότι η Μπαμπάγιεβα σκοτώθηκε από μια αδέσποτη σφαίρα κατά τη διάρκεια της άσκησης σκοποβολής. Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Ανεπανόρθωτη απώλεια

Φιλορώσοι αξιωματούχοι απέτισαν φόρο τιμής στην Μπαμπάγιεβα με αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Σεργκέι Αξιόνοφ, ο Ρώσος κυβερνήτης της Κριμαίας, χαρακτήρισε τον θάνατό της μια ανεπανόρθωτη απώλεια.

«Η Σβετλάνα έκανε πολλά για να μεταφέρει στο κοινό την αλήθεια για το τι συμβαίνει στην επαρχία Χερσώνα», δήλωσε ο Βλαντίμιρ Σάλντο, επικεφαλής των ρωσικών κατοχικών αρχών στην νότια ουκρανική επαρχία Χερσώνα.

«Σ’ αγαπώ πολύ, Σβέτα»

Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα έγραψε στη σελίδα της στο Telegram: «Σε αγαπώ πολύ, Σβέτα».

Η Ουκρανία έχει επιβάλει κυρώσεις στον όμιλο Rossiya Segodnya, αποκαλώντας τον διευθύνοντα σύμβουλο Ντμίτρι Κισέλιοφ «κεντρικό πρόσωπο της κυβερνητικής προπαγάνδας που υποστηρίζει την ανάπτυξη ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία».

«Υποστήριξε σθεναρά τη Ρωσία»

Σε μια ανακοίνωση που αναρτήθηκε από το RIA Novosti, ο Κισέλιοφ είπε ότι η Μπαμπάγιεβα ήταν ένας «θερμός άνθρωπος που υποστήριξε σθεναρά τη Ρωσία» και «ήθελε να υποστηρίξει τους ήρωές μας».

Η Μπαμπάγιεβα ήταν προηγουμένως επικεφαλής του γραφείου του RIA Novosti στη Βρετανία και τις ΗΠΑ και εκδότης του ιστότοπου Gazeta.Ru, ανέφερε το πρακτορείο.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή