Κρις Κέφαλος: Πέθανε ο πρώην παίκτης και προπονητής του Παναθηναϊκού

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 77 ετών

by Times Newsroom

Θλίψη στο ελληνικό μπάσκετ σκόρπισε η είδηση του θανάτου του Κρις Κέφαλος, ο οποίος είχε μια λαμπρή πορεία και συνέδεσε το όνομα του με τον Παναθηναϊκό, τόσο ως παίκτης, όσο και ως προπονητής.

Ο Κρις Κέφαλος πέθανε σε ηλικία 77 ετών, ενώ διακρίθηκε αρχικά στο NCAA με τη φανέλα του Temple, αψηφώντας τον σοβαρό τραυματισμό του (συντριπτικό κάταγμα δίσκου στην σπονδυλική στήλη), που τον υποχρέωσε να αγωνίζεται με ορθοπεδική ζώνη για το υπόλοιπο της καριέρας του.

Τότε, σε τουρνουά στη Βοστώνη παράγοντες του Παναθηναϊκού τον έπεισαν να αγωνιστεί στην Ελλάδα, με τον τότε προπονητή του «τριφυλλιού», Κώστα Μουρούζη, να πείθει τον Φαίδωνα Ματθαίου να τον καλέσει και στην Εθνική Ανδρών.

Με τους «πράσινους» κατέκτησε 6 πρωταθλήματα Ελλάδας (1971, 1972, 1973, 1974, 1975, 1977), ενώ τον οδήγησε στην τετράδα του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1972.

Επίσης, από τη θέση του προπονητή του «τριφυλλιού» κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας το 1983.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή