Κρήτη: «Θύελλα» για τον βουλευτή που απείλησε με μετάθεση αστυνομικούς – «Οι νόμοι είναι νόμοι και πρέπει να τηρούνται από όλους»

Σε κατ' ιδίαν επικοινωνία προχώρησε ο υπ. Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, με τον Γενικό περιφερειακό αστυνομικό διευθυντή Κρήτης , υποστράτηγο Λυμπινάκη Γεώργιο, μετά τις αναφορές για παρέμβαση στο θέμα της επιβολής σχετικού προστίμου και αφαίρεσης πινακίδων σε βουλευτή, στη περιοχή του Κοιλιάρη, που παραβίασε τον ΚΟΚ.

by Times Newsroom

Σύμφωνα με τις πληροφορείς ο υπουργός διεμήνυσε πως «ούτε κατά διάνοια δεν πρέπει να αλλάξει οτιδήποτε όσον αφορά την κλήση και τις ποινές που επιβλήθηκαν στον εν λόγω βουλευτή, για παραβίαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας». Χαρακτηριστικά ανάφερε πως «οι βουλευτές είναι οι πρώτοι που πρέπει να τηρούν τους νόμους».

Θυμίζουμε ότι απειλές σε βάρος τους από εν ενεργεία βουλευτή που οδηγούσε επικίνδυνα, με αποτέλεσμα να του αφαιρεθούν οι πινακίδες κυκλοφορίας, καταγγέλλουν αστυνομικοί στα Χανιά.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο βουλευτής άρχισε να τους απειλεί με μεταθέσεις, όταν του επιβλήθηκε πρόστιμο και αφαιρέθηκαν οι πινακίδες χθες, Σάββατο (20/8) κατά τη διάρκεια ελέγχου στο βουλευτικό όχημα λόγω των επικίνδυνων προσπεράσεων που πραγματοποιούσε σε σημείο όπου απαγορεύεται στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ).

Όπως καταγγέλλουν οι αστυνομικοί, κατά τη διάρκεια του ελέγχου ο βουλευτής όχι μόνο δεν αποδέχτηκε το πρόστιμο αλλά άρχισε να απειλεί τους αστυνομικούς. Μάλιστα, ο διοικητής της υπηρεσίας κ. Νίκος Ξανθουδάκης φέρεται να δέχτηκε τηλεφώνημα για το περιστατικό και να απειλήθηκε με μετάθεση.

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, πρόκειται για βουλευτή του νομού Ηρακλείου.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Χανίων εξέδωσε ανακοίνωση για το επεισόδιο, στην οποία αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Την 20/08/2022 συνάδελφοί μας από το Τ.Τ. Β.Ο.Α.Κ. (κλιμάκιο Χανίων) έκαναν το “έγκλημα” και σταμάτησαν βουλευτικό όχημα στην περιοχή του Κοιλιάρη και συγκεκριμένα στο 18,5 χλμ Ν.Ε.Ο. Χανίων – Ρεθύμνου το οποίο ενήργησε απανωτές προσπεράσεις σε σημείο που, όχι μόνο απαγορεύεται, αλλά και έβαζε σε κίνδυνο τη ζωή άλλων οδηγών αυτοκινήτων και χρηστών της οδού.

Οι συνάδελφοι μας προχώρησαν στις ΝΟΜΙΜΕΣ ενέργειες, επιβάλλοντας το σχετικό πρόστιμο και αφαιρώντας τις πινακίδες. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου ο εκλεγμένος βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, όχι μόνο δεν αποδέχτηκε το πρόστιμο ως όφειλε, αλλά θυμίζοντας άλλες εποχές ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΙ άρχισε να απειλεί τους συναδέλφους μας. Μάλιστα ακόμα και ο Διοικητής της Υπηρεσίας, Α/Β ΞΑΝΘΟΥΔΑΚΗΣ Νικόλαος, δέχθηκε τηλεφώνημα για το εν λόγω περιστατικό και απειλήθηκε τόσο αυτός όσο και αστυνομικοί της Υπηρεσίας του με μετάθεση. Αντί λοιπόν η Φυσική και Πολιτική Ηγεσία να συγχαρεί τους αστυνομικούς για τον επαγγελματισμό που επέδειξαν και για το ότι ενήργησαν χωρίς καμία διάκριση φτάνουμε στο σημείο να απειλούνται με μετάθεση.

Την ώρα που η πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων αποτελεί βασικό στόχο των αρχών για το πολύπαθο από αυτή την άποψη νησί μας, είναι πέρα από κάθε λογική η απόπειρα από ορισμένους υπονόμευσης αυτής της προσπάθειας υπό τον μανδύα απειλών. Εμείς θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε τον πολίτη και να αγωνιζόμαστε καθημερινά για αυτό που προέχει, δηλαδή την ασφάλεια του.

Έχουμε κουραστεί από τα τόσα θανατηφόρα που έχουν γίνει σε αυτόν τον καταραμένο δρόμο και ελπίζουμε κάποιοι να αντιληφθούν ότι ο θάνατος δεν κάνει εξαιρέσεις. Τότε και μόνο τότε ίσως ξημερώσει ένα καλύτερο αύριο για την οδική ασφάλεια στο νησί μας».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com